Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Προσοχή! Πού μετράνε τα διπλά μόρια των δυσπρόσιτων για μόνιμους και αναπληρωτές


Σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τον διπλασιασμό μορίων για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Με αφορμή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων "Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις", που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή , σας ενημερώνω για το τι συνεπάγονται οι ρυθμίσεις που εισάγει: 

1.Για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς: Διπλασιάζονται τα μόρια των συνθηκών διαβίωσης, από το σχολικό έτος 2014-15, εφόσον υπηρετήσουν σε σχολεία που ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ και Ι του άρθρου 16 του ΠΔ 50/96. Δηλαδή αντί για 9 και 10 μόρια θα παίρνουν για τη μετάθεση 18 και 20 μόρια, εφόσον όμως έχουν υπηρετήσει σ αυτά τα σχολεία δυο τουλάχιστον χρόνια. 

2.Για τους αναπληρωτές: Διπλασιάζονται τα μόρια της προϋπηρεσίας, από το σχολικό έτος 2014-15, εφόσον υπηρετήσουν στις παραπάνω σχολικές μονάδες (Θ και Ι) για τη σύνταξη των πινάκων του άρθρου 3 του Ν3848 *. Δηλαδή ΜΟΝΟ για τη σύνταξη των πινάκων μετά τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, κι όχι για τους τωρινούς πίνακες των αναπληρωτών. Επίσης και για τους αναπληρωτές διπλασιάζονται τα μόρια των συνθηκών διαβίωσης (υπολογίζονται για τη μετάθεση, όταν γίνουν μόνιμοι), εφόσον υπηρετήσουν τουλάχιστον μια διετία σ αυτές τις σχολικές μονάδες. Απολύτως τίποτε δεν αναφέρει το σχέδιο νόμου για το ξεκλείδωμα των πινάκων, όπως είχαν δεσμευθεί τόσο ο υπουργός , όσο και ο υφυπουργός παιδείας στη Βουλή. 

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ 
Δημήτρης Μπράτης

3 σχόλια:

Κική Γιαννάτου είπε...

Φοβερά τα κίνητρα που δίνει το υπουργείο!
Αναπληρωτές: Θα πάρουν τα διπλά μόρια όταν και αν γίνει ποτέ ΑΣΕΠ. Επίσης θα τα χρησιμοποιήσουν αν διοριστούν (εδώ γελάμε) και θελήσουν να πάρουν μετάθεση. Όλα αυτά βέβαια εφόσον καταφέρουν πρώτα να δουλέψουν δύο συνεχόμενες χρονιές σε δυσπρόσιτο σχολείο!!!!
Μόνιμοι: Για τη μετάθεση που δεν παίρνει σχεδόν κανείς φταίει άραγε ότι έχουν λίγα μόρια;;;
Συνεχίζουν να παίζουν με τα νεύρα μας και να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ψαχτούμε σε άλλον τομέα ή σε άλλη χώρα, θα πουλάνε το κρέας των εκπαιδευτικών με την οκά!

Ανώνυμος είπε...

Τα μόρια από δυσπρόσιτα θα διπλασιαστούν, εφόσον ο ήλιος ανατείλει από τη Δύση, εφόσον λυθεί το Κυπριακό ζήτημα και εφόσον βγει η χώρα από την κρίση!