Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ: Φτάσαμε στο σημείο μαθητές και υπ. Παιδείας να γίνουμε δύο ασύνδετοι κρίκοι της αλυσίδας της εκπαίδευσης


Kύριε Υπουργέ Παιδείας,

Ως μαθήτρια του επαγγελματικού Λυκείου Καλαμπάκας μετά την ανακοίνωση του πρώην Υπουργού Παιδείας, κυρίου Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την κατάργηση του κλάδου ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, έχω την ανάγκη εγώ και άλλα τόσα παιδιά που βρισκόμαστε στην ίδια θέση να ληφθούν κάποιες νέες και δίκαιες αποφάσεις για εμάς τα παιδιά που έχουμε μείνει στον αέρα.

Πιο συγκεκριμένα το περσινό καλοκαίρι ο κλάδος Υγείας και Πρόνοιας καταργήθηκε έχοντας ήδη εμείς δηλώσει τον κλάδο αυτόν, από το τέλος της σχολικής χρονιάς Α' για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Β' όπου στην οποία παρακολουθούμε έναν συγκεκριμένο κλάδο της προτίμησης μας και των δυνατοτήτων μας. Όμως αυτή η δυνατότητα της επιλογής μας ,καταργήθηκε από κάποιους ανθρώπους που δεν λογάριασαν τα όνειρα μας και το μέλλον μας. Εφόσον μας ανάγκασαν να παρακολουθήσουμε έναν άλλο κλάδο χωρίς την θέληση μας και χωρίς την δυνατότητα να επιλέξουμε στο μηχανογραφικό μας τις παραϊατρικές σχολές που θα επιθυμούσαμε .

Όπως αντιλαμβάνεστε μια τέτοια απόφαση στην μέση της χρονιάς, ήταν τελείως αντιδημοκρατική και άδικη. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν από εμάς τα παιδιά αλλά και από γονείς και εκπαιδευτικούς, δυστυχώς δεν καταφέραμε να δικαιωθούμε. Φτάσαμε στο σημείο μαθητές και Υπουργείο Παιδείας να γίνουμε δύο ασύνδετοι κρίκοι της αλυσίδας της εκπαίδευσης. Ζητάμε τώρα από εσάς όλα εμείς τα παιδιά που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, να μας στηρίξετε και να μας δώσετε την δυνατότητα τουλάχιστον να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις παραϊατρικές σχολές δηλώνοντας τες στο μηχανογραφικό από όποιον κλάδο βρίσκεται ο καθένας μας. Αυτό άλλωστε γινόταν και παλιά. Περάσαμε έναν χρόνο σε κλάδους που δεν επιλέξαμε με την ψυχή μας αλλά με καταναγκασμό. Στερηθήκαμε την παρακολούθηση και τις γνώσεις του τομέα Υγείας και Πρόνοιας μην μας στερήσετε τώρα και το μέλλον μας. Είναι αδιανόητο οι σχολές αυτές να πάψουν να είναι προσβάσιμες από εμάς, αφού οι αλλαγές αυτές έγιναν εν μέσω της φοίτησής μας.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ .

ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!! 

Περιμένω απάντηση σας,
Γούλα Αλεξάνδρα μαθήτρια του ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: