Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔ. ΘΡΑΚΗΣ: Ενημέρωση για τη συνεδρίαση 26/9/2014


ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ κινητό: 6937032925
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν. ΕΒΡΟΥ e-mail: xkousini@gmail.com
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ AΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ http://agonsyspevroy.blogspot.com


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Συνεδρίαση στις 26/09/2014
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συνεδρίασε σήμερα 26-09-2014 το ΑΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ με παρόντα τα τέσσερα τακτικά του μέλη ( Πρόεδρος ο  Μελισσόπουλος Σάββας Περιφερειακός Δ/ντης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Μακεδονίας Θράκης και τακτικά μέλη οι: Τζάστας Γεώργιος Προιστάμενος Τμήματος Επιστημονικής  – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπ/σης,  Κιουλάνης Σπυρίδων Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Δράμας, . Κώστας Αθανάσιος αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών ). Στη θέση της αιρετού εκπροσώπου . Φιλιππίδου Σοφίας η οποία απουσίασε δικαιολογημένα, συμμετείχε ο αναπληρωτής της συν. Κουσινίδης Χάρης.
Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν τα παρακάτω:

1) Εξέταση αίτησης για ακύρωση της ανάκλησης χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών σε εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
2) Εξέταση αίτησης για απόδοση δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
3) Απαλλαγή εκπαιδευτικών από τα καθήκοντα στελεχών εκπαίδευσης
4) Εξέταση αίτησης για χορήγηση ειδικής άδειας άνευ αποδοχών σε εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχει εκλεγεί προκειμένου να ασκήσει καθήκοντα αιρετού εκπροσώπου Ο.Τ.Α.
5) Διατύπωση προτάσεων για κάλυψη κενών θέσεων Υπευθύνων Σ.Ε.Π. σε ΚΕ.ΣΥ.Π.
6) Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης που πλεονάζουν – διαθέσεις εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου
7) Ορισμός αναπληρωτή του Συντονιστή Μειονοτικών Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θράκης
8) Χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών
9) Εξέταση αιτήσεων για επαναφορά δεύτερης ειδικότητας σε εκπ/κούς

Το Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1ο :

Το Συμβούλιο απέρριψε ομόφωνα σχετική αίτηση συν. εκπ/κού ΠΕ20 της Β/θμιας Εκπ/σης Καβάλας.

Θέμα 2ο :

Εγκρίθηκε η απόδοση δεύτερης ειδικότητας ΠΕ04.01 στο συν. Γρηγοριάδη Γρηγ. ΠΕ19 της Β/θμιας Εκπ/σης Καβάλας.

Θέμα 3ο :

Μετά από αίτησή τους και θετική εισήγηση των οικείων Δ/νσεων Εκπ/σης, απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους ως Υ/δντές σχ. μονάδων, δύο συν. της Β/θμιας Εκπ/σης Καβάλας.

Θέμα 4ο :

Εγκρίθηκε η χορήγηση της (προβλεπόμενης από το νόμο) ειδικής άδειας άνευ αποδοχών στο συν. Βίτσα Αθανάσιο ΠΕ03 του ΓΕΛ Σαμοθράκης, προκειμένου να ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου Σαμοθράκης. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Θέμα 5ο :

Το Συμβούλιο απασχόλησε ο τρόπος κάλυψης των κενουμένων θέσεων υπευθύνων Σ.Ε.Π. στα ΚΕ.ΣΥ.Π. Αλεξ/πολης, Δράμας και Κομοτηνής ( μία θέση στο καθένα). Επειδή οι σχετικοί αξιολογικοί πίνακες έχουν εξαντληθεί, ομόφωνα εγκρίθηκε η κάλυψη των θέσεων αυτών μετά από σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Θέμα 6ο :

α) Επικυρώθηκαν ομόφωνες αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ, σχετικά με αποσπάσεις-διαθέσεις πλεοναζόντων εκπ/κών, ως εξής:
ΠΥΣΔΕ Έβρου, δύο αποφάσεις διάθεσης ( εξ ολοκλήρου και μερικής για συμπλήρωση ωραρίου) εκπ/κών στην Α/θμια Εκπ/ση του Νομού
ΠΥΣΔΕ Δράμας, μία απόφαση διάθεσης ( εξ ολοκλήρου και μερικής για συμπλήρωση ωραρίου) εκπ/κών στην Α/θμια Εκπ/ση του Νομού
ΠΥΣΔΕ Καβάλας, μία απόφαση διάθεσης ( εξ ολοκλήρου και μερικής για συμπλήρωση ωραρίου) εκπ/κών στην Α/θμια Εκπ/ση του Νομού
ΠΥΣΔΕ Ξάνθης, μία απόφαση διάθεσης ( εξ ολοκλήρου και μερικής για συμπλήρωση ωραρίου) εκπ/κών στα μειονοτικά σχολεία του Νομού και στην Α/θμια Εκπ/ση, μία απόφαση διάθεσης ( εξ ολοκλήρου και μερικής για συμπλήρωση ωραρίου) εκπ/κών στα μειονοτικά σχολεία του Νομού και μία απόφαση διάθεσης ( εξ ολοκλήρου και μερικής για συμπλήρωση ωραρίου) εκπ/κών στα Εκκλησιαστικά σχολεία του Νομού και στην Α/θμια Εκπ/ση
ΠΥΣΔΕ Ροδόπης, δύο αποφάσεις διάθεσης ( εξ ολοκλήρου και μερικής για συμπλήρωση ωραρίου) εκπ/κών στην Α/θμια Εκπ/ση του Νομού και μία απόφαση διάθεσης ( εξ ολοκλήρου και μερικής για συμπλήρωση ωραρίου) εκπ/κών στα μειονοτικά σχολεία του Νομού

β) Αποφασίστηκε η εξ ο ολοκλήρου διάθεση στην Α/θμια Εκπ/ση του Νομού Ροδόπης τριών πλεοναζόντων συν. εκπ/κών ΠΕ11 και η απόσπαση άλλων δύο πλεοναζόντων συν. εκπ/κών ΠΕ11 της Ροδόπης, στο νομό Ξάνθης όπου υπάρχουν κενά ( μετά από αίτησή τους ).

Θέμα 7ο :

Μετά από σχετική εισήγηση του Συντονιστή Μειονοτικών Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θράκης, ορίστηκε αναπληρωτής του ο Τζάστας Γεώργιος Προιστάμενος Τμήματος Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπ/σης. Στο θέμα αυτό         ( σύμφωνα με το νόμο ) δε συμμετείχε στη συνεδρίαση οΤζάστας Γεώργιος.

Θέμα 8ο :

Μετά από αίτησή τους χορηγήθηκαν άδειες άνευ αποδοχών έως 31/08/15 στους παρακάτω συν. εκπ/κούς:
α) σε εκπ/κό ΠΕ05 της Β/θμιας Εκπ/σης Έβρου
β) σε εκπ/κό ΠΕ02 της Β/θμιας Εκπ/σης Καβάλας

Θέμα 9ο :

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις συνέπειες προηγούμενης απόφασης του ΑΠΥΣΔΕ σχετικά με την ανάκληση της δεύτερης ειδικότητας σε εκπ/κούς της Περιφέρειας, η οποία απόφαση ελήφθη προς υλοποίηση οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας. Από την πλευρά μου τόνισα πως οι δεύτερες ειδικότητες των συν. εκπ/κών εξυπηρετούν τις ανάγκες λειτουργίας των Σχολείων ιδιαιτέρως σε ακριτικές και μικρές σχολικές μονάδες. Είναι οξύμωρο το Υπουργείο να εξαγγέλλει πως τα κενά θα καλυφθούν με την ενεργοποίηση των δεύτερων ειδικοτήτων των εκπ/κών και στην πράξη να υποχρεώνει με έωλα επιχειρήματα τις Περιφερειακές Δ/νσεις, να ανακαλούν σε πολλές περιπτώσεις τις δεύτερες ειδικότητες. Ήδη υποβάλλονται καθημερινώς δεκάδες αιτήσεων και ενστάσεων από εκπ/κούς των νομών της Περιφέρειας οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να επαναφερθούν οι δεύτερες ειδικότητές των.
Στην παρούσα συνεδρίαση κοινοποιήθηκαν 10 αιτήσεις-ενστάσεις εκπ/κών από τη Β/θμια Εκπ/ση Καβάλας και 4 από τη Β/θμια Εκπ/ση Ξάνθης. Μετά από συμφωνία εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν όσες αιτήσεις πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου ( ύπαρξη παιδαγωγικού πτυχίου το οποίο κατατέθηκε ). Για τις υπόλοιπες ( που υπήρχε κίνδυνος να απορριφθούν με το ίδιο σκεπτικό όπως σε προηγούμενη συνεδρίαση ) αποφασίστηκε παραπομπή σε επόμενο Συμβούλιο εν αναμονή νεώτερων εξελίξεων για το θέμα. Έτσι επαναφέρονται σε ισχύ οι δεύτερες ειδικότητες μετά από κατάθεση παιδαγωγικού πτυχίου, στους παρακάτω συν. εκπ/κούς της Β/θμιας Εκπ/σης Καβάλας:

1)            Βαφειάδου Σοφία, ΠΕ19 και η 2η ειδ. ΠΕ09
2)            Καραμπέρη Ιωάννα, ΠΕ12.08 και η 2η ειδ. ΠΕ17.12
3)            Μαλγαρινός Αθανάσιος, ΠΕ12.05 και η 2η ειδ. ΠΕ19
4)            Ναλμπάντης Στέφανος, ΠΕ12.05 και η 2η ειδ. ΠΕ19
5)            Τριγκολίδου Δάφνη, ΠΕ18.03 και η 2η ειδ. ΠΕ18.02

Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Κουσινίδης Χάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: