Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Με μισθούς που θα ξεκινούν από 586 ευρώ οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι - Τέλος η μονιμότητα


Το σχέδιο Μητσοτάκη για το Δημόσιο
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΜΙΣΘΟ ΕΧΕΙ;

Στο σχέδιο που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ προβλέπεται εισαγωγικός μισθός 586 ευρώ για τους νεοδιοριζόμενους στο Δημόσιο.

Σε δημοσίευμά του σήμερα του "ΕΘΝΟΣ" κάνει λόγο για προσλήψεις στο Δημόσιο με τον εισαγωγικό μισθό των 586,08 ευρώ που υφίσταται και στον ιδιωτικό τομέα.
Ο μισθός αυτός θα ισχύει κατά τη διάρκεια μιας διετούς δοκιμαστικής απασχόλησης των νέων υπαλλήλων, από την οποία θα κρίνεται τελικά, η οριστική πρόσληψή τους.
Τα «αποκαλυπτήρια» του σχεδίου έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντώμενος με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζήτησε σειρά θεμάτων που αφορούν στον κρατικό μηχανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η κυβέρνηση συζητά –με σημαντικές πιθανότητες υλοποίησης- την πρόταση να δημιουργηθεί μία νέα μισθολογική βαθμίδα (ονόματι «Ζ»), η οποία θα αποτελεί το εισαγωγικό κλιμάκιο για κάθε νεοδιοριζόμενο στο Δημόσιο.
Σε αυτό οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται με τον αντίστοιχο κατώτατο μισθό που ισχύει σήμερα στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα:
-Για την κατηγορία του υπαλλήλου με απολυτήριο δημοτικού ο μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ.
-Για τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο μισθός θα διαμορφωθεί κατ’ εκτίμηση, στα 639,35 ευρώ.
-Για τους κατόχους τίτλου ΤΕΙ είναι 749,70 ευρώ
-Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ
Επιπλέον, η πρόσληψη στο Δημόσιο δεν θα είναι μόνιμη. Για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος κριθεί κατάλληλος τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει και μισθό που προβλέπετε από το σχετικό μισθολόγιο.
-Τέλος για τους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ, ο εισαγωγικός μισθός θα ξεκινά από περίπου 787,4 ευρώ.

http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: