Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Με βεβαίωση εισαγγελέα οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών-Τροπολογία στη Βουλή

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία θα ζητείται υποχρεωτικά πιστοποιητικό της Εισαγγελίας
Πλημμελειοδικών του τόπου κατοικίας και του τόπου όπου υπηρέτησε ο εκπαιδευτικός τα προηγούμενα χρόνια περί άσκησης ή μη σε βάρος του ποινικής δίωξης για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής καθώς και ποινικό μητρώο περί του αν υπάρχει καταδίκη για τέτοιο έγκλημα, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε απόψε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, προς ψήφιση, στη Βουλή.
Σύμφωνα με την τροπολογία στην περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη ή υπάρχει καταδίκη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, ο υποψήφιος αυτός απαγορεύεται να συμμετάσχει στη διαδικασία για πλήρωση θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ή ωρομισθίων εκπαιδευτικών.
Τι είπε ο υπουργός στη Βουλή για την τροπολογία
Σχετικά με την τροπολογία ο υπουργός Παιδείας είπε απόψε στη Βουλή:
Α. Ηταν ένα θέμα που και για μένα γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθότι με έκπληξή μου ενημερώθηκα: Πρώτον, ότι υπάρχουν δυνατότητες του υπουργού να θέτει τέτοιους ανθρώπους εκτός υπηρεσίας –εκπαιδευτικής υπηρεσίας, έχει σημασία- ενώ διενεργούνται πειθαρχικές ή ποινικές διώξεις, αλλά δεν υπάρχει η αντίστοιχη αρμοδιότητα για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς –απαράδεκτο, απαράδεκτη παράλειψη- και δεύτερον, ότι επί διοριζομένων αναπληρωτών -δασκάλων, καθηγητών- όλη αυτή η ενδεχόμενη προϊστορία δεν παίζει κανένα ρόλο. Εντοπίσαμε περιπτώσεις ανθρώπων που διορίζαμε κι εμείς τώρα, διότι στο βιογραφικό αυτών των ανθρώπων οι συμπεριφορές αυτές δεν καταγράφονται.
Β.Κύριε Πρόεδρε, κάθεστε στην Έδρα, είστε Βουλευτής Χανίων, ήθελα να σας πω ότι από τα Χανιά προέκυψε αυτό, όχι από Χανιώτη, αλλά το παράδειγμα είναι από εκεί. Όπως με ενημέρωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας την περασμένη Τετάρτη, η περίπτωση εκείνη είχε διοριστεί με τη νέα σειρά των αναπληρωτών πριν από λίγες εβδομάδες. Άρα, λοιπόν, υπάρχει ανάγκη να θωρακίσουμε το σύστημά μας όσο είναι καιρός και γι’ αυτό το θέμα. Γ. Η τροπολογία κατετέθη, είναι εκπρόθεσμη, αλλά την υποστηρίζουμε με μεγάλη δύναμη. Δεν είχα ενημερώσει το Τμήμα την Παρασκευή, γιατί δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτή η ανάγκη την οποία διαπιστώσαμε στην πράξη και πάμε να την καλύψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: