Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 18


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου συνεδρίασε την Πέμπτη 30/10/14 με τα εξής θέματα:

1. Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων
Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την επιλογή αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ).
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο 2ο ΓΕ.Λ Ορεστιάδας 9πμ-5μμ.
Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί, ενώ δικαίωμα υποψηφιότητας δεν έχουν οι αναπληρωτές, οι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ και οι συνάδελφοι που είναι σε διαθεσιμότητα. 
Στον χώρο του σχολείου θα υπάρχει από τις 9 το πρωί κινητή μονάδα αιμοδοσίας για την τράπεζα της Β΄ ΕΛΜΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει συνδρομή και ότι μπορούμε να βάλουμε μέχρι 2 σταυρούς σε κάθε ψηφοδέλτιο.

2. Αξιολόγηση
Οι Διευθυντές σχολικών μονάδων καλούνται να ενημερώσουν τη σχετική πλατφόρμα του Ι.Ε.Π., για τα στοιχεία της οικείας σχολικής μονάδας, του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων από τους οποίους προβλέπεται να αξιολογηθούν (σύμφωνα με το Π.Δ. 152/2013) και στη συνέχεια να καταχωρήσουν τον προσωπικό τους φάκελο (portfolio), προκειμένου να αξιολογηθούν για το διοικητικό τους έργου είτε δια ζώσης είτε ψηφιακά!
Η αγωνία του υπουργείου να αποδείξει ότι η πολιτική του προωθείται απρόσκοπτη, χωρίς αντιστάσεις -παρά το γεγονός ότι ένας αριθμός διευθυντών δεν έχει κάνει καν την εξ αποστάσεως επιμόρφωση-, το οδηγεί στο να παρακάμψει την αξιολόγηση του παιδαγωγικού έργου του διευθυντών που προβλέπεται από το Π.Δ. 152/2013. Οι διαδικασίες εξπρές στην πράξη εκφράζουν τις πραγματικές πολιτικές τους προθέσεις: να καμφθεί κάθε αντίσταση από τη μεριά των εκπαιδευτικών, να επιταχυνθεί η ατομική αξιολόγησή τους  και  να εξασφαλιστούν οι παχυλές αμοιβές των διάφορων εκπαιδευτικών στελεχών.

Καλούμε τους Διευθυντές να μην υπογράψουν τη δήλωση υποταγής, να συμπαραταχθούν με τον κλάδο και να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή των ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ από όλες τις αξιολογικές διαδικασίες!

Για το Δ.Σ.

         Η Πρόεδρος                                                        Ο Γ. Γραμματέας

       Γιαννάτου Κική                                                     Κωτούλας Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: