Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 3

                  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 4/3/2015



·            Γενικές Συνελεύσεις Β΄ ΕΛΜΕ
·            Μη καταβολή μισθοδοσίας αναπληρωτών
·            Εκλογές Ε.Μ.Ε.
·            Διοργάνωση εκδρομής


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Την Τρίτη 3/3/15 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου στο οποίο συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
1. Προχωράμε άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις της Β΄ ΕΛΜΕ με στόχο να γίνει ενημέρωση των συναδέλφων για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο -μετά και τις συναντήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με τις ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ- και να προγραμματίσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα. Τονίζουμε ότι η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη, καθώς είναι ανοιχτά όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα (επαναφορά διαθέσιμων-επαναλειτουργία τομέων ΕΠΑ.Λ, διορισμοί, νέο Λύκειο, αξιολόγηση, οικονομικά, μετατάξεις, κρίσεις στελεχών κλπ) που θα καθορίσουν τις εργασιακές μας σχέσεις, αλλά και τη λειτουργία των σχολείων.  
Οι Γ.Σ. θα πραγματοποιηθούν:

Ορεστιάδα: Δευτέρα 9/3 στις 4.30μμ στο Εργατικό Κέντρο
Διδυμότειχο: Τρίτη 10/3 στις 4.30μμ στο ΕΠΑ.Λ Διδ/χου

2. Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καθυστέρηση της καταβολής μισθοδοσίας Φεβρουαρίου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με συμβάσεις εργασίας μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ. Είναι αδιανόητο, σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι συνάδελφοι να παραμένουν απλήρωτοι λόγω ασυνεννοησίας και εσφαλμένων χειρισμών από τις ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων. Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις από πλευράς Υπουργείου ότι σύντομα θα επιλυθεί το πρόβλημα, δεν μπορούν να απαντήσουν στην εργασιακή-οικονομική ανασφάλεια που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί. Είμαστε καθημερινά σε επαφή με το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου. Όπως μας πληροφόρησαν σήμερα, σε επικοινωνία που είχαν με το Υπουργείο Παιδείας, τα χρήματα έχουν πιστωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και εκκρεμεί η «περιβόητη» υπογραφή του Γ. Γραμματέα του Υπ. Παιδείας. Η καταβολή των μισθών πάει για την άλλη εβδομάδα και ελπίζουν το θέμα να έχει λήξει ως την ερχόμενη Παρασκευή!!!

3. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους Μαθηματικούς ότι την Κυριακή 15/3/2015 θα γίνουν οι εκλογές της Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία) Όποιος επιθυμεί μπορεί να ψηφίσει είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία της ΕΜΕ, είτε με επιστολή που πρέπει να σταλεί τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είναι οικονομικά τακτοποιημένοι μέχρι και το έτος 2014. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πρόεδρο της Β΄ ΕΛΜΕ Γιαννάτου Κική τηλ. 6945811325.

4. Διοργανώνουμε εκδρομή της Β΄ ΕΛΜΕ μετά το Πάσχα. Για τον προορισμό και το πρόγραμμα θα καταλήξουμε στο επόμενο Δ.Σ και θα ενημερώσουμε άμεσα.

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας,
δίνουμε δύναμη στις Γενικές Συνελεύσεις!



Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                       Ο Γ. Γραμματέας


Γιαννάτου Κική                                                                    Κωτούλας Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: