Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 3 ( περίοδος 2015-16 )

Συνεδρίασε στις 04-03-2015 το ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ. Στη συνεδρίαση παρόντα ήταν τα παρακάτω τακτικά και αναπληρωματικά μέλη:

1.
Πρόεδρος
Μελισσόπουλος Σάββας, Περιφ. Δ/ντής Εκπ/σεως Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
2.
Αντιπρόεδρος
Τζάστας Γεώργιος, Προιστάμενος Τμήματος Επιστημονικής -Παιδαγωγικής Καθοδηγήσεως Β/θμιας Εκπ/σεως
3.
Μέλος
Παπαδόπουλος Γεώργιος, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σεως Ξάνθης ( στη θέση του κωλυομένου Κιουλάνη Σπυρίδωνος Δ/ντού Β/θμιας Εκπ/σεως Δράμας )
4.
Μέλος
Κουσινίδης Χαρίλαος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως
5.
Μέλος
Αθανασιάδης Ιωάννης, αναπλ. αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως ( στη θέση του κωλυομένου συν. Κώστα Αθανασίου )

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν τα παρακάτω:

1.                     Εξέταση αιτήσεως για απόδοση δεύτερης ειδικότητας σε εκπ/κό Β/θμιας Εκπ/σεως
2.                     Διαθέσεις εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σεως για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου – αποσπάσεις εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σεως που πλεονάζουν

Το Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1ο :

Η συν. Μουστακλίδου Δάφνη, ΠΕ18.10 (Νοσηλευτικής ), της Β/θμιας Εκπ/σεως Καβάλας, υπέβαλε αίτηση για να της αποδοθεί η 2η ειδικ. ΠΕ18.39 ( Επισκεπτών Υγείας ). Οι ειδικότητες αυτές έχουν καταργηθεί με το ν. 4172/2013 ( ο νόμος για τις διαθεσιμότητες και τις καταργήσεις τομέων στην τεχνική – επαγγελματική εκπ/ση ) που ποτέ δεν έγινε αποδεκτός από το εκπαιδευτικό κίνημα, αλλά και από την κοινωνία. Όπως ήταν φυσικό ψήφισα υπέρ της εγκρίσεως αποδόσεως της 2ης ειδικότητας στη συνάδελφο. Ομοίως ψήφισε και ο συν. αναπλ. αιρετός Αθανασιάδης Γιάννης. Η αίτηση απορρίφθηκε με ψήφους 3-2.

Θέμα 2ο :

α) Επικυρώθηκαν αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ, σχετικά με διαθέσεις εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου, ως εξής:

Ø    ΠΥΣΔΕ Έβρου
Συνεδρίαση 27/02/2015:
ü    Απόφαση τροποποιήσεως διαθέσεως εκπ/κού στην Α/θμια Εκπ/ση Έβρου ( διόρθωση ωρών αναδρομικώς από 04/09 λόγω υπηρεσιακού λάθους ). Το θέμα μας απασχόλησε και στην προηγούμενη συνεδρίαση, τώρα λύνεται οριστικώς.

Για το θέμα αυτό ενημερωθείτε για την προηγούμενη συνεδρίαση στο http://agonsysp.blogspot.gr/2015/02/2-2.html ( Ενημερωτικό Νο2, θέμα 2ο (α), ΠΥΣΔΕ Έβρου, συνεδρίαση 02/02 )

ü    Απόφαση διαθέσεως δύο εκπ/κών στην Α/θμια Εκπ/ση Έβρου ( η μία συνάδελφος εξ ολοκλήρου, η άλλη για ορισμένες ώρες )

Ø    ΠΥΣΔΕ Ξάνθης
Συνεδρίαση 25/02/2015:
ü    Απόφαση διαθέσεως ( εξ ολοκλήρου ) εκπ/κού στην Α/θμια Εκπ/ση Ξάνθης

Ø    ΠΥΣΔΕ Ροδόπης
Συνεδρίαση 18/02/2015:
ü    Απόφαση διαθέσεως εκπ/κών για άσκηση διοικητικού έργου σε σχολικές μονάδες της Δ/νσεως

β) Με απόφασή του το ΑΠΥΣΔΕ κατά τη συνεδρίαση της 10/02/2015 χαρακτήρισε ως πλεονάζουσα τη συν. Καμέα Ελένη, ΠΕ05, της Δ/νσεως Εκπ/σεως Έβρου ( της οποίας είχε λήξει η απόσπαση σε βουλευτικό γραφείο ) και την τοποθέτησε στο ΠΕΚ Αλεξ/πόλεως, για παροχή διοικητικού έργου ( η απόφαση αυτή ελήφθη με πλειοψηφία 4-1, μειοψήφησα εγώ ). Το Π.Ε.Κ. με έγγραφό του που εστάλη στην Περιφερειακή Δ/νση δεν αποδέχθηκε την τοποθέτηση αυτή. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος του ΑΠΥΣΔΕ πρότεινε την απόσπαση της παραπάνω εκπ/κού για παροχή διοικητικού έργου, στην διοικητική δομή της Δ/νσεως Εκπ/σεως Έβρου.

Διαφώνησα με την εισήγηση του Προέδρου του ΑΠΥΣΔΕ, όπως και στη συνεδρίαση της 10/02 και ζήτησα να υλοποιηθεί η εισήγηση του ΠΥΣΔΕ Έβρου για διάθεση της παραπάνω συναδέλφου σε σχολικές μονάδες του Έβρου για παροχή διοικητικού έργου, εφ’ όσον δεν υπάρχουν αντίστοιχα λειτουργικά κενά. Επιπλέον η ύπαρξη ανάγκης για παροχή διοικητικού έργου σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου του ΑΠΥΣΔΕ, θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί με σχετική προκήρυξη ώστε να υποβληθούν αιτήσεις από ενδιαφερομένους εκπ/κούς και να γίνει η σχετική επιλογή με μόρια, όπως είναι η πάγια διαδικασία.
Η πρότασή μου αυτή και πάλι δεν έγινε δεκτή και μειοψήφησε( 1 ψήφος) κι έτσι το Συμβούλιο με ψήφους 3-1-1 έκανε δεκτή την εισήγηση του Προέδρου του ΑΠΥΣΔΕ.
Ο συν. Αθανασιάδης Γιάννης αναπλ. αιρετός, εξέφρασε τη γνώμη να αποσπαστεί η συνάδελφος στη Δ/νση Καβάλας, όπως ήταν η αρχική της αίτηση. Δεν αποδέχθηκα τη γνώμη αυτή, διότι θα λειτουργούσε προνομιακά έναντι άλλων συναδέλφων, ως << φωτογραφική >> απόσπαση - τοποθέτηση. Πάγια θέση μας είναι, οι πάσης φύσεως υπηρεσιακές μεταβολές να γίνονται με διαφάνεια και μετά από σχετική μοριοδότηση.

Για το θέμα αυτό ενημερωθείτε για την προηγούμενη συνεδρίαση στο http://agonsysp.blogspot.gr/2015/02/2-2.html ( Ενημερωτικό Νο2, θέμα 2ο (β) )

Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Κουσινίδης Χάρης – Φιλιππίδου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: