Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 6

Ορεστιάδα 21 - 4 – 2015

  • ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ
  • Γ.Σ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ
  • ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
  • ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
  • ΕΚΔΡΟΜΗ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Τη Δευτέρα 20/4/2015 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου όπου συζητήθηκαν τα ακόλουθα.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ 17Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

1. Οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν τη Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, θα γίνουν την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015. Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία, Γενική Συνέλευση  και ψηφοφορία. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτές τις εκλογές δεν καταβάλλεται  συνδρομή για όσους ψήφισαν στις εκλογές της ΕΛΜΕ. Η αναγκαιότητα συμμετοχής είναι μεγάλη, καθώς ο αριθμός των ψηφισάντων θα καθορίσει των αριθμό των εκπροσώπων μας και τη δύναμη της ΕΛΜΕ μας για τα επόμενα δύο χρόνια. Τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά στο e-mail της Β΄ ΕΛΜΕ ως τη Δευτέρα 11/5/2015 στις 5μμ. Λεπτομέρειες θα σταλούν σε επόμενο ενημερωτικό.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

2. Την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 5μμ καλούμε όλους τους αναπληρωτές της Β΄ ΕΛΜΕ σε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, καθώς το θέμα της κάλυψης των χιλιάδων κενών με μόνιμους διορισμούς είναι φλέγον. Δυστυχώς στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, δε γίνεται καμία αναφορά και τα δημοσιεύματα που αφορούν στο ζήτημα ποικίλουν, προκαλώντας ανασφάλεια και σύγχυση. Θεωρούμε απαραίτητη τη συνεχή ενημέρωση των συναδέλφων και αναγκαία την πραγματοποίηση Συνελεύσεων για τη λήψη αποφάσεων και τον συντονισμό των δράσεων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

3. O Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Έβρου πραγματοποιεί ημερίδες ανάδειξης του έργου των Φιλολόγων του Νομού μας την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 18.00 στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 11.00 στο Πολύκεντρο Ορεστιάδας. Μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων παρουσιάζουν εφαρμοσμένες διδακτικές προτάσεις. Σας επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο.

4. Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 12μμ-2.10μμ σας προσκαλούμε στην ημερίδα με θέμα «Άγχος των εξετάσεων» στο Πολύκεντρο Ορεστιάδας. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου σε συνεργασία με τον σχολικό σύμβουλο Ζαφειριάδη Κυριάκο και το ΠΕΚ Αλεξανδρούπολης. Επιμορφώτρια είναι η κ. Καλαντίδου Παναγιώτα, Παιδοψυχίατρος του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ. Απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ Λυκείου, εκπαιδευτικούς και γονείς. Για την πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη δοθεί άδεια από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

5. Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας το 2010 αφαιρέθηκε από τους φοιτητές των καθηγητικών σχολών το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (ΠΠΔΕ), η δυνατότητα δηλαδή να συμμετέχουν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και να διοριστούν στο δημόσιο σχολείο με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο τους. Ως Δ.Σ στηρίζουμε τον αγώνα και τα αιτήματα των Φοιτητών Φιλολογίας του ΑΠΘ που βασιζόμενοι στις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου τους, απαιτούν :
-καμία αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών σε κατεύθυνση περαιτέρω κατακερματισμού του πτυχίου.
-καμία προσαύξηση των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών και καμιά εισαγωγή προαπαιτούμενων μαθημάτων.
-πρόγραμμα σπουδών ενιαίο για όλους τους αποφοίτους του τμήματος με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα και ΠΠΔΕ.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

6. Τις ημέρες των γιορτών έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος καθηγητής Χρήστος Φιρτινίδης αιρετός του ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων επί σειρά ετών και αναπληρωτής αιρετός του ΚΥΣΔΕ. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας, που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας. Το Δ.Σ της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Θήρας, αποφάσισε να καταθέσει στον λογαριασμό που μας κοινοποιήθηκε το ποσό των 100 ευρώ, ως ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου.

ΕΚΔΡΟΜΗ Β΄ ΕΛΜΕ

7. Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στην 3μερη εκδρομή που διοργανώνει η Β΄ ΕΛΜΕ 1-3 Μαΐου 2015 με προορισμό ΑΪΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ –ΑΣΣΟ (130 ευρώ/άτομο), λήγει την Παρασκευή 24/4. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει πρέπει να το δηλώσει έγκαιρα, γιατί λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. (Περισσότερες πληροφορίες στο ενημερωτικό 5 ή στο blog της ΕΛΜΕ)


Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                      Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                     Κωτούλας Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: