Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: 1. Ίδρυση Διεύθ/σης Δευτ/μιας Εκπ/σης στον β. Έβρο 2. Αλλαγή των περιοχών μετάθεσης ν. Έβρου

Ορεστιάδα 28 - 5 - 2015
Αρ. πρωτ. 18

Κοινοποίηση:
1. Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων

2. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
3. Περιφερειακή Δ/ση Εκπ/σης Ανατ. Μακ. και Θράκης                                                         
4. Διεύθυνση Δευτ/μιας Εκπαίδευσης ν. Έβρου
5. Βουλευτές ν. Έβρου
6. ΟΛΜΕ
7. Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου
8. Σχολεία Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου

1. Θεωρούμε αναγκαίο να εισηγηθούμε εκ νέου την πρότασή μας για τη δημιουργία Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου. Την παρούσα χρονική στιγμή λειτουργεί μία Διεύθυνση στον Έβρο με έδρα την Αλεξανδρούπολη που έχει υπό την ευθύνη της όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας από το ένα άκρο του νομού μέχρι το άλλο (170 χιλιόμετρα Σαμοθράκη-Δίκαια). Η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση της περιφερειακής Ενότητας Έβρου σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό των σχολικών μονάδων της Δευτ/μιας (48), καθιστά κάτι περισσότερο από απαραίτητη τη λειτουργία και  2ης Διεύθυνσης. Η μετάβαση των εκπαιδευτικών του βορείου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη είναι εξαιρετικά δύσκολη τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επικινδυνότητας λόγω του κακού οδικού δικτύου ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο. Οι δε αρμοδιότητες της Διεύθυνσης έχουν κατά πολύ αυξηθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία εξυπηρέτησης των εκατοντάδων εκπαιδευτικών.  Το αίτημά μας αυτό έχει κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας από το 2010. Από τότε η μόνη ενέργεια που έχει γίνει, είναι να καταργηθεί και το Γραφείο Δευτεροβάθμιας που λειτουργούσε στην Ορεστιάδα και διεκπεραίωνε πολλά διοικητικά ζητήματα.
Υπηρετώντας σε έναν από τους ακριτικούς νομούς της χώρας, ζητούμε να διευκολύνετε το έργο μας.

2. Έχοντας υπόψη την υπ΄ αριθμό 152263/Δ2/24-12-2012 υπουργική απόφαση «Καθορισμός περιοχών μετάθεσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» εισηγούμαστε την τροποποίησή της ως προς τις περιοχές μετάθεσης του νομού μας. Λόγω γεωγραφικής ιδιομορφίας του ν. Έβρου θεωρούμε απαραίτητη τη δημιουργία 3 περιοχών μετάθεσης.

Α΄ ΕΒΡΟΥ: Δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου

Β΄ ΕΒΡΟΥ: Δήμοι Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας

Γ΄ ΕΒΡΟΥ: Δήμος Σαμοθράκης

Ένας τέτοιος διαχωρισμός
Α. Θα διευκολύνει το έργο των μόνιμων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία του νομού, καθώς έχουμε αρκετές περιπτώσεις συναδέλφων που διανύουν καθημερινά μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις καλύπτοντας ανάγκες σχολείων τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ταυτόχρονα τμήμα του Έβρου. Υπογραμμίζουμε δε, ότι μια τέτοια κατάσταση ελλοχεύει μεγάλους κινδύνους για την ασφάλειά τους.
Β. Θα ξεκαθαρίσει σε ένα μεγάλο βαθμό το τοπίο για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν συνάδελφοι που μη γνωρίζοντας το πού μπορεί να βρεθούν αποφεύγουν να δηλώσουν στην αίτηση πρόσληψής τους τον ν. Έβρου και άλλους που αναγκάζονται μετά την τοποθέτησή τους σε παραίτηση.



 Για το Δ.Σ.
H Πρόεδρος                                               Ο Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                             Κωτούλας Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: