Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΒΡΟΥ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΔΕ ΣΤΙΣ 01/10. 25ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ


Κουσινίδης Χάρης – Μπαλωτή Θεοδώρα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 25 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥΔΗ

Συνεδρίασε στις 01-10-2015 ημέρα Πέμπτη, το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ Έβρου. Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι εξής:

1.
Πρόεδρος
Αποστολακούδης Στέργιος, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σεως Έβρου
2.
Αντιπρόεδρος
Ζαφειριάδης Κυριάκος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 Έβρου
3.
Μέλος
Κακαράκη Σταυρούλα, τ. Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Έβρου
4.
Μέλος
Κουσινίδης Χαρίλαος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως. Στη συνεδρίαση παρίστατο και η Μπαλωτή Θεοδώρα, αναπλ. αιρετός
5.
Μέλος
Ταταρίδης Ιωάννης, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν τα παρακάτω:

1.                       Εξέταση αιτήματος κ. Κεραμιτσόγλου.

Το Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:


Όπως σας ενημερώσαμε με το 24ο ενημερωτικό σημείωμα,(διαβάστε στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥη συζήτηση και η λήψη αποφάσεως επί της ενστάσεως της συν. Κεραμιτσόγλου ( υποψ. Δ/ντριας στο ΕΠΑΛ Διδ/χου ) είχε αναβληθεί και συμφωνήθηκε να συζητηθεί κατά την παρούσα συνεδρίαση με την ίδια σύνθεση του Συμβουλίου όπως και κατά τη συζήτηση και λήψη αποφάσεως για το ίδιο θέμα στις 26/06. Γι’ αυτό το λόγο στη συνεδρίαση συμμετείχε και η αναπληρώτρια αιρετός συν. Μπαλωτή, η οποία και επιχειρηματολόγησε επί του θέματος.
Η συν. Κεραμιτσόγλου είχε επανέλθει με νέα ένστασή της, μετά από σχετική έγγραφη-απάντηση του Υπουργείου για το θέμα της μοριοδότησης ως τομεάρχου ΕΠΑΛ του ανθυποψηφίου της στο ΕΠΑΛ Διδ/χου και νυν Δ/ντου, συν. Μποζατζίδη. Στην αρχή της συνεδριάσεως ο Δ/ντής Δ.Δ.Ε. και Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ ενημέρωσε το Συμβούλιο για τα παρακάτω νέα δεδομένα: 1) η συν. Κεραμιτσόγλου είχε παραιτηθεί της ενστάσεώς της για να μη διαταραχθεί το καλό κλίμα του Σχολείου ( μας είχε κοινοποιηθεί από την Τρίτη το σχετ. ηλ μήνυμα από τη Δ/νση ) και 2) είχε επικοινωνήσει τηλ. ο νυν Δ/ντης συν. Μποζατζίδης και δήλωσε πως θέτει την παραίτησή του στη διάθεση και κρίση των μελών του ΠΥΣΔΕ εάν αυτό πρόκειται να διευκολύνει την κατάσταση. Κατόπιν ο Πρόεδρος έκανε αόριστα λόγο για διεργασίες οι οποίες συντελούνται εκτός του ΠΥΣΔΕ και σκοπιμότητες οι οποίες υπηρετούνται εντός και εκτός του ΠΥΣΔΕ.
Η συν. Μπαλωτή δήλωσε: Στις συνεδριάσεις του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ τον Ιούνιο, κατά τη διαδικασία μοριοδότησης Δ/ντών, ως Συμβούλιο μοριοδοτήσαμε την άσκηση καθηκόντων υπευθύνου τομέα ΕΠΑΛ, ενώ στη σχετική διάταξη προβλεπόταν μόνο η μοριοδότηση για άσκηση καθηκόντων για υπευθύνους τομέων Ε.Κ. ( όπως συνάγεται από την τωρινή έγγραφη απάντηση του Υπουργείου ). Συνεπώς για λόγους δικαιοσύνης και αποκαταστάσεως της ορθής εικόνας του πίνακα μορίων, προτείνουμε την ανάκληση της σχετικής αποφάσεως του Ιουνίου, όπως ζητούσε τότε με αίτησή της η συν. Κεραμιτσόγλου. Το Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα λαμβάνοντας υπ’όψιν τις κείμενες διατάξεις να ανακαλεί προς αποκατάσταση της νομιμότητας προηγούμενες αποφάσεις του αν κρίνει ότι ήταν αντίθετες προς το περιεχόμενο του νόμου ή να τις στηρίξει αιτιολογώντας τις, αν κρίνει ότι σωστά είχε αποφασίσει.
Ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα της συν. Κεραμιτσόγλου διαβάζοντας και σχετικές αποφάσεις Δικαστηρίων. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε με 3-2 έγινε δεκτή η πρόταση του Προέδρου. Από την πλευρά μας στην ψηφοφορία συμμετείχε ο τακτικός αιρετός Κουσινίδης Χάρης. Ψηφίσαμε σύμφωνα με την ανωτέρω επιχειρηματολογία μας, υπέρ της ανακλήσεως της αποφάσεως του Ιουνίου που αφορούσε τα μόρια ως Τομεάρχου ΕΠΑΛ του συν. Μποζατζίδη.


Στη συνέχεια συνεδρίασε, το ΠΥΣΔΕ Έβρου. Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι εξής:

1.
Πρόεδρος
Αποστολακούδης Στέργιος, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σεως Έβρου
2.
Αντιπρόεδρος
Λεμονίδης Χαράλαμπος, τ. Δ/ντής 1ου ΕΠΑΛ Αλεξ/πόλεως
3.
Μέλος
Κανίδου Ζωή, Δ/ντρια ΓΕΛ Τυχερού
4.
Μέλος
Κουσινίδης Χαρίλαος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως
5.
Μέλος
Ταταρίδης Ιωάννης, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν τα παρακάτω:

1.                 Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών –μερική διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου
2.                 Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών για άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου με
αμοιβή / χωρίς αμοιβή
3.                 Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών

Το Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1ο :

Ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ έκανε γνωστό ότι με απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Ανατολ. Μακεδονίας-Θράκης η συν. Ουνανίδου Ναρινέ ΠΕ16.01 αποσπάστηκε στο ΠΥΣΔΕ Έβρου, για κάλυψη διδακτικών αναγκών των Σχολείων. Πρότεινε δε να τοποθετηθεί στο Μουσικό Γ/σιο Αλεξ/πόλεως το οποίο παρουσιάζει κενά.
Εμείς προτείναμε τα εξής: Για την τοποθέτηση της συν. Ουνανίδου σε Σχολείο του Νομού ( συμπεριλαμβανομένου και του Μουσικού Γ/σίου ) προτείνουμε να κληθούν οι εκπ/κοί της ειδικότητάς της που έχουν και την ίδια ειδίκευση ( πιάνο ) εάν θέλουν να υποβάλλουν και αυτοί δήλωση προτιμήσεων για απόσπαση. Μερικοί ήδη έχουν υποβάλλει αιτήσεις κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων και δεν έχουν ικανοποιηθεί. Έτσι θα κατοχυρώσουμε τη διαδικασία με διαφάνεια και νομιμότητα.
Απάντησε ο Πρόεδρος αναφέροντας τα εξής: Έρχεστε εδώ στο ΠΥΣΔΕ υπηρετώντας σκοπιμότητες και δημιουργείτε προβλήματα. Γιατί τα λές τώρα αυτά και δεν τα έλεγες σε προηγούμενες συνεδριάσεις? Εντός και εκτός του ΠΥΣΔΕ συντελούνται διεργασίες …( χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί ). Συνέχισε δηλαδή να επαναλαμβάνει αυτά που ανέφερε και λίγη ώρα πριν στο διευρυμένο ΠΥΣΔΕ.
Δηλώσαμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να λέμε την άποψή μας έστω κι αν αυτή δεν είναι αρεστή στον οποιονδήποτε. Υπενθυμίσαμε επίσης ότι κατά τη συνεδρίαση της 31/08 ζητήσαμε και πάλι να στελεχωθεί το Μουσικό Γ/σιο από τους υπάρχοντες εκπ/κούς κι επειδή αυτό δεν έγινε δεκτό, άνευ αιτιολογίας, μειοψηφήσαμε ( διαβάστε σχετικώς στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ ). Άρα η πρότασή μας δεν είναι όψιμη. Συνεχίσαμε λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που οι αιρετοί της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ καταθέτουμε προτάσεις με τις οποίες ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ δεν συμφωνεί, να κατηγορούμεθα ότι υπηρετούμε σκοπιμότητες κι ότι είμαστε συνωμότες! Γι αυτό ζητήσαμε να σταματήσει ο Πρόεδρος αυτήν την τακτική και να ανακαλέσει τα λεγόμενά του περί σκοπιμοτήτων και ύποπτων διεργασιών, ειδάλλως θ’αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε. Ζητήσαμε επίσης να μας υποδείξει ποιο τμήμα της επιχειρηματολογίας μας τον ενοχλεί και για ποιο λόγο.
Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν ανακαλεί και συνέχισε να ομιλεί όπως παραπάνω. Μετά από αυτή την συμπεριφορά αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε για λόγους αξιοπρέπειας. Δεν γνωρίζουμε τι αποφάσεις ελήφθησαν μετά γιατί δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση. Τη Δευτέρα θα καταθέσουμε αίτηση για να λάβουμε τα πρακτικά της συνεδριάσεως και κατόπιν θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δ/ντής Δ.Δ.Ε. και Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ κ Αποστολακούδης κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στις 01/10, απευθυνόμενος προς τους αιρετούς της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΒΡΟΥ αναφέρθηκε σε <<…σκοπιμότητες που υπηρετούμε και διεργασίες που συντελούνται εντός και εκτός του ΠΥΣΔΕ …>>. Τις αναφορές αυτές του κ. Αποστολακούδη θεωρήσαμε προσβλητικές για όλους μας και για λόγους αξιοπρέπειας αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση. Είναι υποχρεωμένος ο κ. Αποστολακούδης ως υπηρεσιακός παράγοντας και κυρίως ως εκπ/κός, να διευκρινίσει τα λεγόμενά του αυτά, τι και ποιους αφορούν. Ειδάλλως πρέπει να επανορθώσει ανακαλώντας άμεσα τις παραπάνω αναφορές.


Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς


ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ κινητό: 6937032925 και e-mail: xkousini@gmail.com
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ και ΠΥΣΔΕ Ν. ΕΒΡΟΥ
ΜΠΑΛΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ κινητό: 6974601603 και e-mail: mpalotith@gmail.com
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν.ΕΒΡΟΥ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ http://agonsysp.blogspot.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: