Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Βίντεο-ντοκουμέντο: Κουκουλοφόρος ρίχνει σήμα και τα ΜΑΤ φεύγουν



"Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους". "Κουκουλοφόροι διέλυσαν τη διαδήλωση στο Σύνταγμα" και άλλες συναφείς λεζάντες που συνόδευσαν τα πλάνα που θα δείτε παρακάτω από τα χθεσινά επεισόδια έξω από τη Βουλή, πριν τη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.

Στην πραγματικότητα όμως, τα επεισόδια φαίνεται πως υποκινούνται από "κουκουλοφόρους" που καθόλου "άγνωστοι" δεν είναι στην αστυνομία, την οποία και κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ για υπερβολική καταστολή, με μια ανακοίνωση που ξεπέρασε κάθε φαντασία.
Όπως καταγράφεται στο ρεπορτάζ του MEGA, νεαρός που εκτοξεύει φωτοβολίδα εναντίον των ΜΑΤ, κατεβάζει την κουκούλα όταν ένας άνδρας της αστυνομίας τον πλησιάζει. Από μέσα φαίνεται να φοράει full face. Μετά από χειρονομίες και συνομιλίες με τους ένστολους, εκείνοι οπισθοχωρούν. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όταν έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο, κανείς από τους δύο δεν προχωρεί σε ρίψη αντικειμένων, ή χημικών.
Την ίδια ώρα, στην πάνω μεριά της πλατείας, η καταστολή "κάνει πάρτι" εναντίον διαδηλωτών που βρίσκονται στα μπλοκ τους με τα χημικά και τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή.
Οι συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ επί της βασιλέως Γεωργίου χρησιμοποιήθηκαν (για ακόμη μια φορά) ως πρόσχημα για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά όλων των διαδηλωτών αδιακρίτως, που είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, τουλάχιστον 10 άτομα να τραυματιστούν από ευθεία βολή δακρυγόνων και εκτόξευση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης μέσα στο πλήθος.
None animated GIF

Και στο 10ο δευτερόλεπτο του παρακάτω βίντεο:



Ο φακός του MEGA κατέγραψε κατά λάθος το γεγονός, μιας και ο ρεπόρτερ δεν προβαίνει σε σχετικό σχολιασμό. Το θέμα όμως αναδείχθηκε μέσα από τα social media με τίτλο: "Άναρχικός" αποκαλύπτεται στα ΜΑΤ... ξαναπές μου για τη Μαρφίν!", μέσα από κανάλι στο Youtube.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: