Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Στενάζουν τα ειδικά σχολεία, ΚΕΔΔΥ, ΕΔΕΑΥ…άφαντο το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό

eidiki agogi

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

 Και όμως, μπορεί η Ειδική Αγωγή να αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο πανηγυρίζει συχνά για τα επιτεύγματά του προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του ευαίσθητου αυτού χώρου, χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη ανακοίνωση για την συνεκπαίδευση, όμως τα ειδικά σχολεία, τα ΚΕΔΔΥ και τα ΕΔΕΑΥ στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού, τόσο ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και εκπαιδευτικών.

 Οι αιτήσεις στην παράλληλη στήριξη είναι 6000 και πλέον, όπως προκύπτει και από τα λεγόμενα του Υπουργού, μάλιστα την Πέμπτη έληξε και η σχετική προθεσμία για τις νέες αιτήσεις. Οι πιστώσεις για προσλήψεις 2.300. Ούτε δηλαδή το 50% δε μπορεί να καλυφθεί και αυτό το αναγνωρίζει και ο υπουργός. Ποιος άλλωστε μπορεί να αμφισβητήσει τα νούμερα; Τα ΚΕΔΔΥ πάλι είναι υποστελεχωμένα και οι διεπιστημονικές ομάδες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία είναι αδύνατον να λειτουργήσουν.

 Χαρακτηριστική είναι η αφίσα του ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ:

seppea-stella


Σε υπόμνημα των υποψηφίων αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ αποτυπώνεται πλήρως η έλλειψη προσωπικού. Οι μόνιμοι είναι 750 και οι ανάγκες ξεπερνούν τις 3000. Η λέξη διορισμός είναι άγνωστη τα τελευταία 11 χρόνια καθώς έχουν να γίνουν διορισμοί από το 2005. Τέλη Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχουν προσληφθεί ΕΕΠ με εξαίρεση τους σχολικούς νοσηλευτές, ενώ από το ΕΒΠ δεν έχουν γίνει προσλήψεις ακόμα στη μεγάλη Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα πιο πάνω αποτυπώνουν την κατάσταση όσον αφορά το ΕΕΠ και ΕΒΠ. Φυσικά και στους εκπαιδευτικούς η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Τονίσαμε πιο πάνω ότι οι πιστώσεις δεν επαρκούν για κάλυψη των αιτημάτων στην παράλληλη ενώ και στα Τ.Ε και ΣΜΕΑΕ υπάρχουν ακόμα πολλά κενά. 

Ο υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στον αριθμό 9.000. Τόσοι λέει προσελήφθησαν. Φυσικά τόσοι δεν προσελήφθησαν αλλά θα προσληφθούν. Από το Υπουργείο  βέβαια ρίχνουν τις ευθύνες στο ΑΣΕΠ για την καθυστέρηση στην όλη διαδικασία. 

Τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς που περιμένουν να προσφέρουν δεν τους ενδιαφέρει το ποιος φταίει. Τους ενδιαφέρει να δοθούν λύσεις και να γίνουν προσλήψεις, αν φταίει ο τάδε ή ο δείνα, ουδόλως τους νοιάζει.

Τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς που περιμένουν να προσφέρουν δεν τους ενδιαφέρει το ποιος φταίει. Τους ενδιαφέρει να δοθούν λύσεις και να γίνουν προσλήψεις, αν φταίει ο τάδε ή ο δείνα, ουδόλως τους νοιάζει. 

Φυσικά το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό δεν κάθεται απλός παρατηρητής στην όλη κατάσταση καθώς οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, για την τραγική καθυστέρηση των προσλήψεων αναπληρωτών και για την αναγκαιότητα μονίμων διορισμών στις άδειες δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της χώρας, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10 και ώρα 12.00 στο Υπουργείο Παιδείας. 

Την Παράσταση Διαμαρτυρίας διοργανώνουν αναπληρωτές Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. από όλη τη χώρα, με τη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., η οποία κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας (11:00-14:00) για τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ, αλλά και των άλλων Περιφερειακών Συλλόγων Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. της χώρας. Επίσης έως τώρα, έχουν ταχθεί στο πλευρό των αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. η Ε.Σ.ΑμεΑ, η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ και πολλοί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα: https://xenesglosses.eu/2016/10/stenazoun-idika-scholia-keddi-edeav-afanto-idiko-ekpedeftiko-prosopiko/

Δεν υπάρχουν σχόλια: