Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Οι Pink Floyd επανενώνονται για να υποστηρίξουν το «Πλοίο Γυναικών για την Γάζα»



Την επανένωσή τους ανακοίνωσαν προ λίγων ημερών τα μέλη των Pink Floyd, προκειμένου να υποστηρίξουν το «Πλοίο Γυναικών για την Γάζα» που κατασχέθηκε από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό και συνελήφθησαν τα μέλη της αποστολής, ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας.
Έτσι λοιπόν οι Ντέιβιντ Γκίλμορ, Νικ Μέισον και Ρότζερ Γουότερς με δήλωσή στην επίσημη ιστοσελίδα του γκρουπ στο Facebook στην οποία αναγγέλλουν την επανένωσή τους για τον σκοπό αυτόν.
Μάλιστα, σε βίντεο στον λογαριασμό του στο twitter ο Ρότζερ Γουότερς, γνωστός ακτιβιστής και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χαρακτήρισε «γενναίες» τις γυναίκες και τόνισε ότι στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας.
Πέρυσι, μάλιστα, συνέθεσε ένα τραγούδι για τον παλαιστινιακό λαό με τον τίτλο: «Θα το ξεπεράσουμε».
Το Πλοίο, με την επωνυμία "Ζαϊτούνα Ολίβα", απέπλευσε πριν από μερικές ημέρες από την Βαρκελώνη σε μια προσπάθεια να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας που έχει επιβάλει από το 2006 η κυβέρνηση του Ισραήλ.
Η αποστολή αποτελείται από 13 γυναίκες από Αλγερία, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Μαλαισία, Ρωσία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Αφρική και Σουηδία.
www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: