Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ- ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

Υπουργός Παιδείας: Γαβρόγλου Κώστας
Υφυπουργοί: Φωτάκης Κώστας, Μπαξεβαβανάκης Δημήτρης, Ζουράρις Κώστας

Ο Κώστας Γαβρόγλου είναι διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικής του Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ενώ είχε διοριστεί ως μεταδιδάκτορας στο State University της Νέας Υόρκης. Διορίστηκε ως υφηγητής στο Τμήμα Φυσικής, αρχικά του Πανεπιστημίου της Πάτρας, και στη συνέχεια στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 1994 είναι καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών του τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του ΕΚΠΑ. Διετέλεσε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου Βοηθών Επιμελητών (1980-1981), ενώ ήταν μέλος διαφόρων επιτροπών για θέματα εκπαίδευσης του ΚΚΕ Εσωτερικού, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΚΚΕ Εσωτερικού (1982-1986). Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο Κώστας Φωτάκης είναι Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επίσης, εκτέλεσε χρέη Συντονιστή της Συνόδου των Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων από τον Ιούλιο του2012 έως τον Δεκέμβριο του 2013. Το 2005-6 επελέγη ως SpringerProfessor στο Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϋ. Έχει επίσης εκλεγεί ως ισόβιο μέλος και Fellow της OSA και έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Επιλογής των Fellows της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οπτικής (EuropeanOpticalSociety – EOS). Το 2010 έγινε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Μασσαλίας.

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ, εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου. Κατοικεί στον Πύργο από το 1988. Συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ) Ηλείας. Δραστηριοποιήθηκε στα αυτοδιοικητικά πράγματα από το 2006 με την κίνηση «Ηλεία των Πολιτών» και από το 2010 με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας». Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Εκλέχτηκε βουλευτής Ηλείας στις εκλογές του 25 Γενάρη 2015.

Ο Κώστας Ζουράρις γεννήθηκε το 1940 και είναι γιος του γιατρού σεξολόγου Γιώργου Ζουράρι. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σπούδασε Νομική στο Α.Π.Θ. και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στο κίνημα του Μαΐου του 1968.

Δεν υπάρχουν σχόλια: