Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Εκδρομές-μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό


1.  Αναφορικά με τις σχολικές εκδρομές των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το αρ. 14, παρ. 14 της με αρ. πρ. 129287/Γ2/10-11-2011 Υ.Α. (2769 Β ́) «Σε περίπτωση εκπαιδευτικής επίσκεψης σε χώρα η οποία δεν είναι κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται η έγκαιρη ενημέρωση της Πρεσβείας ή του πλησιέστερου Προξενείου της Ελλάδας στη χώρα αυτή και η κοινοποίηση της σχετικής Απόφασης μετακίνησης στη Διεύθυνση Ε1 του Υπουργείου Εξωτερικών (φαξ: 210 - 3682 277)».
2. Σύμφωνα με  έγγραφο της Διεύθυνσης Ε1 του Υπουργείου Εξωτερικών, οι αποφάσεις μετακίνησης μαθητών στο εξωτερικό μπορούν να κοινοποιούνται επίσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση e01@mfa.gr, επειδή η Διεύθυνση Ε1 του Υπουργείου Εξωτερικών δεν έχει αρμοδιότητα ενημέρωσης των Ελληνικών Αρχών του Εξωτερικού σχετικά με τις μετακινήσεις μαθητών.
3. Όσον αφορά τις μετακινήσεις μαθητών Πρωτοβάθμιας. Εκπαίδευσης στο εξωτερικό, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, των οποίων η έγκριση δίνεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ., η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας αναλαμβάνει την ευθύνη τόσο της ενημέρωσης των Πρεσβειών και των Ελληνικών Αρχών του Εξωτερικού σχετικά με τις μετακινήσεις, όσο και την κοινοποίηση αυτής στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ε1 του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: