Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Αποσύρθηκε η διάταξη για τις διαγραφές των αναπληρωτών εκπαιδευτικώνΔιαψεύδει το υπουργείο ότι θα επαναφέρει τη διάταξη της Α. Διαμαντοπούλου και σημειώνει: “Για τους έχοντες ασθενή μνήμη υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη του νόμου Διαμαντοπούλου καταργήθηκε το 2015 επί υπουργίας Αριστείδη Μπαλτά”.
Σε διάψευση προχώρησε σήμερα το υπουργείο Παιδείας ότι θα επαναφέρει την   διάταξη της πρώην υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου για τις  διαγραφές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών , την οποία είχε καταργήσει ο Αρ. Μπαλτάς.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:
“Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δημοσίευμα ιστοσελίδας ότι προτίθεται να επαναφέρει διάταξη για τη διαγραφή από τους πίνακες αναπληρωτών, για την τρέχουσα και την επόμενη σχολική χρονιά, όταν δεν προσέρχονται για ανάληψη υπηρεσίας μετά την πρόσληψη τους.
Για της έχοντες ασθενή μνήμη υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη του νόμου Διαμαντοπούλου καταργήθηκε το 2015 επί υπουργίας Αριστείδη Μπαλτά.
Τέτοια δημοσιεύματα υπηρετούν άλλους σκοπούς και πάντως όχι την ενημέρωση των πολιτών”.
Τι αναφέρει το πολυνομοσχέδιο
Πρόκειται για απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης καθώς στο  υπό κατάθεση στη Βουλή, αρχικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας,  το οποίο εξασφάλισε το esos, αναφέρει τα εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια: