Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πάνω από 100 μαθητές μπήκαν στο υπ. Παιδείας και περιμένουν τον υφ. Παιδείας



Περισσότεροι από 100 μαθητές οι οποίοι πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας, έχουν εισέλθει εντός του κτιρίου και περιμένουν στην μεγάλη αίθουσα στο ισόγειο τον υφυπουργό Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας ζητήθηκε να γίνει συνάντηση με αντιπροσωπεία και όχι με 200 μαθητές που βρίσκονται στην αίθουσα.
Τη σημερινή κινητοποίηση των μαθητών στηρίζει και η ΟΛΜΕ η οποία κήρυξε 2ωρη στάση εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Χιλιάδες μαθητές είμαστε στους δρόμους, αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν! Οι μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις στις 7 Νοέμβρη, στις 13 Φλεβάρη, οι κινητοποιήσεις των μαθητών του Πειραιά στις 7 και τις 10 Μάρτη, οι δεκάδες καταλήψεις και δράσεις μέσα στα σχολεία και τις γειτονιές μας, οι δράσεις αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα δείχνουν τη δύναμη που έχουμε όταν παλεύουμε οργανωμένα, συλλογικά, μαχητικά, συντονισμένα!
Παλεύουμε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας. Για τις ελλείψεις στα σχολεία μας, για τα εμπόδια που συναντάμε για να ολοκληρώσουμε το σχολείο, για όσα αντιμετωπίζουν οι γονείς μας που πληρώνουν όλο και περισσότερα σε φόρους, χαράτσια, για τη μόρφωσή μας…
Στεκόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κάνει το σχολείο μας ακόμα χειρότερο, με τις «ευλογίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε κάθε σχολείο και τάξη οργανώνουμε τον αγώνα μας, γιατί:
    Το σχολείο, που αντί να μας μορφώνει, μας εξοντώνει, είναι εδώ… Το σχολείο-εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων είναι εδώ.
    Η τελευταία κίνηση του Υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων είναι το κερασάκι στην τούρτα αφού αυξάνει το άγχος, τις δυσκολίες, τα έξοδα για τις οικογένειές μας! Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτές τις αλλαγές ΤΩΡΑ, και να αφήσει τα παραμύθια ότι «μας ακούει» και άλλα τέτοια!
    Κόβουν και αλλάζουν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ κάθε χρόνο, αφήνοντας συνεχώς στον αέρα εκατοντάδες μαθητές.
    Η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική! Δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν σήμερα ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων και αύριο τα έξοδα να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο για όποιον θέλει να σπουδάσει σε κάποια σχολή!
Το μέλλον μας δε χωράει στις ουρές της ανεργίας, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα για ένα κομμάτι ψωμί!
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά! Οργανώνουμε τον αγώνα μας! Συντονιζόμαστε στις γειτονιές μας!
21 Μάρτη, μέρα κατά του ρατσισμού, παίρνουμε πρωτοβουλίες στα σχολεία και τις γειτονιές μας! Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα! Παραδίδουμε σχολικά και άλλα είδη που έχουμε συγκεντρώσει στα σχολεία μας, οργανώνουμε συναυλίες και άλλες δραστηριότητες!
Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις εικόνες με τους χιλιάδες πρόσφυγες, που είναι εγκλωβισμένοι χωρίς τη θέλησή τους στη χώρα μας και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
Δε δεχόμαστε να πιάνει τόπο στα σχολεία και τις γειτονιές μας το ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστών της ΧΑ που «τα βάζουν» με τα προσφυγόπουλα που είναι παιδιά-θύματα πολέμου!
ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
Συζητάμε σε κάθε τάξη και σχολείο, οργανώνουμε τη συνέχεια του αγώνα μας!
Παλεύουμε για:
    Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!
    Να γίνουν κανονικά οι επαναληπτικές εξετάσεις!
    Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά.
    Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
    Δωρεάν ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
    Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.
    Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
    Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στους χώρους φιλοξενίας και στα σχολεία μας κατά βάση τις απογευματινές ώρες.
    Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων.
Διεκδικούμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 12.00 ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Φωτό: Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: