Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Από βδομάδα αναμένονται οι εκτιμήσεις για την καταστροφική πυρκαγιά στο τέμενος Βαγιαζήτ Διδυμοτείχου – Το πόρισμα των ειδικών πραγματογνωμόνων θα καθορίσει και τις ενέργειες των λειτουργών της δικαιοσύνης

Από τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, αναμένονται εξελίξεις για το δρόμο που θα πάρει, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η δίωξη των όποιων υπεύθυνων για την καταστροφική πυρκαγιά στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με το πόρισμά τους οι ειδικοί αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εμπρησμών του Πυροσβεστικού Σώματος, που αναμένονταν για χθες Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, έχουν ολοκληρώσει το πόρισμά τους, μετά την αυτοψία τους στο χώρο του τεμένους, και η έχουσα την ευθύνη της έρευνας Τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία θα διαβιβάσει το φάκελο αρμοδίως στον Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας, ο οποίος θα αποφασίσει για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης απαγγέλλοντας κατηγορίες στα πρόσωπα για τα οποία, ενδεχόμενα, προκύπτουν ευθύνες.
Το πόρισμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα φωτίσει αυτό το τραγικό γεγονός εκτονώνοντας και όλα τα ακραία σενάρια συνωμοσιολογίας, εντός και εκτός Ελλάδας, τα οποία θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ακόμη επικινδυνότερες καταστάσεις. Εμείς από τη δική μας πλευρά δεν δώσαμε καμία βάση σ’ αυτές τις υπερβολές κι ούτε το ρεπορτάζ μας άφηνε περιθώρια να γράψουμε κάτι άλλο, πέρα από τα όσα γράψαμε. Και σ’ αυτά επιμένουμε και σήμερα.
Παπαθανάκης Σταύρος
faros-24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: