Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ξεκινά η εξόρυξη ζεόλιθου στα Πετρωτά-σε "ετοιμότητα" κάτοικοι και παρατάξεις του δ. σ. Ορεστιάδας


Από την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινούν από την εταιρεία «Όλυμπος Α. Ε.» οι εργασίες εξόρυξης ζεόλιθου στη θέση «Κόκκαλο» (έκτασης 83,4 στρεμμάτων) στα Πετρωτά.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Γεωργιάδης βρέθηκε εχθές (29/3) στην περιοχή συνοδευόμενος από εργολάβο χωματουργικών εργασιών της περιοχης, αναζητώντας εναλλακτική λύση για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων που θα μεταφέρουν το ορυκτό, καθώς οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο να διέρχονται τα οχήματα αυτά μέσα από τον οικισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους κατοίκους του χωριού, η «Όλυμπος» φέρεται να πρότεινε τη χρήση αγροτικού δρόμου, ωστόσο αυτό δεν προβλέπεται από τις μελέτες που κατέθεσε και με τις οποίες τον προηγούμενο μήνα της χορηγήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος η άδεια εκμετάλλευσης λατομείου.

Σε εγρήγορση βρίσκεται η επιτροπή κατοίκων για τον ζεόλιθο Πετρωτών και οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, που είχαν ταχθεί κατά της επένδυσης της εταιρείας «Όλυμπος», εφόσον αυτή δεν εξασφαλίσει την άμεση δημιουργία μονάδας επεξεργασίας του ζεόλιθου στον τόπο εξόρυξης.

Μάλιστα, εκκρεμεί ακόμα η σύγκληση της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, την οποία είχε ζητήσει προ ημερών η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προκειμένου το συμβούλιο να επανεξετάσει τη στάση του στο θέμα του ζεόλιθου, μετά την αδειοδότηση της «Όλυμπος». Η συνεδρίαση αυτή είναι πολύ πιθανό, πλέον, δεδομένων και των τελευταίων εξελίξεων, να πραγματοποιηθεί τις επόμενες 1-2 ημέρες.

http://e-vertigo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: