Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Εναλλαγή” συμβούλου της παράταξης “Είναι στο χέρι μας”, Αγγελακούδης στη θέση Παντσίδη

“Εναλλαγή” συμβούλου της παράταξης “Είναι στο χέρι μας”, Αγγελακούδης στη θέση Παντσίδη

Ο Ηλίας Αγγελακούδης θα διαδεχθεί στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης του δημοτικού συμβουλίου “Είναι στο χέρι μας”, Βαλάντη Παντσίδη, στο πλαίσιο της “εναλλαγής” που προβλέπεται από την ιδρυτική διακήρυξη της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στη συνέλευση των μελών της Κίνησης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (6/3), στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας ενώ ο Βαλάντης Παντσίδης τόνισε την πρόθεσή του να παραμείνει ενεργό μέλος, μέσω της συμμετοχής του στη Συντονιστική επιτροπή και τις ομάδες εργασίας.

“Μένουμε πιστοί στην ιδρυτική διακήρυξή μας και σε όσα λέγαμε πριν τις εκλογές”, δήλωσε μετά τη συνέλευση ο Βαλάντης Παντσίδης, χαρακτηρίζοντας “ιδιαίτερα θετική” την απόφαση εναλλαγής, εκτιμώντας ότι θα δώσει νέα ώθηση στο συνδυασμό.

Η πρώτη “εναλλαγή” δημοτικού συμβούλου της Κίνησης ήταν αυτή του Θεόφιλου Μελά, τη θέση του οποίου πήρε ο Δημήτρης Τσάμογλου, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Όσο αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν, στην πρώτη συνέλευση του 2017, περιλαμβάνονταν οι εξελίξεις στο θέμα του ζεόλιθου Πετρωτών, η συμμετοχή σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για το θέμα των απορριμμάτων αλλά και θέματα της Κίνησης έτσι ώστε να λειτουργήσει καλύτερα και αποδοτικότερα η Συντονιστική και οι ομάδες εργασίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της παράταξης:

"Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 6 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, η πρώτη γενική συνέλευση της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών «Είναι στο χέρι μας», για το 2017, η οποία διεξήχθη μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα και με ιδιαίτερα ζωηρό ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες, καθώς ήταν πολλά και σημαντικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Μία πολύ σημαντική απόφαση που έλαβε ομόφωνα το σώμα της συνέλευσης και που ίσως δεν έχει προηγούμενο στα αυτοδιοικητικά χρονικά όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, είναι  η διαδοχή στη θέση του επικεφαλής της παράταξης, Βαλάντη Παντσίδη, από τον Ηλία Αγγελακούδη. Αυτή η ενέργεια έγινε έχοντας ως οδηγό την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης που έχει ως ένα από τα βασικά της στοιχεία την πρόβλεψη για εναλλαγή των εκλεγμένων μελών της, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αμεσοδημοκρατική λειτουργία της Κίνησης, κινούμενοι μακριά από τις λογικές της ανάθεσης και του προσωποκεντρισμού.

Στην τοποθέτηση του ο Βαλάντης Παντσίδης εκτίμησε ότι η εναλλαγή θα δώσει νέα ώθηση στην παράταξη, ενώ εκδήλωσε και την πρόθεσή του να παραμείνει ενεργό μέλος της Κίνησης, μέσα από τα πλαίσια των συντονιστικών ομάδων της. Από την πλευρά των συμμετεχόντων έγινε ιδιαίτερη μνεία στη συνολική προσφορά του Βαλάντη Παντσίδη στην Κίνηση «Είναι στο χέρι μας» όλα αυτά τα χρόνια, όπως και για την ιδιαίτερα επιτυχημένη αυτοδιοικητική του παρουσία. Ο Ηλίας Αγγελακούδης έκανε λόγο για την πρόθεση του να αναδείξει ζητήματα τοπικά αλλά και ευρύτερα πολιτικά, υιοθετώντας την πρόταση του σώματος της συνέλευσης, και ζήτησε παράλληλα τη διεύρυνση των συντονιστικών ομάδων για να εμπλουτιστεί η Αυτόνομη Κίνηση ακόμα περισσότερο, από πρόσωπα και ιδέες.

Επίσης συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις στο θέμα του ζεόλιθου, όπου η εταιρεία «Όλυμπος» πήρε άδεια εξορύξεως για κοίτασμα στα Πετρωτά, όπως και η συμμετοχή της Κίνησης στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Οικολογική Εταιρεία Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα την κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων.

Η τελευταία γενική συνέλευση της παράταξής μας παγίωσε στην Ορεστιάδα, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, τη νέα και σύγχρονη προσέγγιση για την ενασχόληση με τα κοινά, που εμφορείται από τις αρχές του αλληλοσεβασμού, της αλληλεγγύης και της άμεσης συμμετοχής του πολίτη στις αποφάσεις, μακριά από παραγοντισμούς και κομματικά παραμάγαζα."

http://e-vertigo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: