Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Σε απεργία πείνας ο Ιταλός δημοσιογράφος Γκαπριέλε Ντελ Γκράντε, "αιχμάλωτος" του Ερντογάν







Απεργία πείνας πραγματοποιεί ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε στις φυλακές της Τουρκίας


Ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε,  βρίσκεται εδώ και δέκα ημέρες σε απομόνωση σε κέντρο με άτομα προς απέλαση της τουρκικής πόλης Μούγλα ενω μόλις στις 21 Απρλίου μπόρεσε να συναντήσει σήμερα, για πρώτη φορά, τον Ιταλό πρόξενο στην Σμύρνη και τον δικηγόρο του.
Η ιστορία του Ιταλού Δημοσιογράφου αναδεικνύει τις πιο σκοτεινές πρακτικές του καθεστώτος Ερντογάν το οποίο τον συνέλαβε στην νοτιοαναολική Τουρκία που βιντεοσκοπούσε μια ομάδα προσφύγων ενώ παράλληλα έπαιρνε  συνεντεύξεις σχετικά με προσφυγικό ζήτημα και την δημιούργια του Isis.
Ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε ζητάει να αφεθεί άμεσα ελεύθερος και συνεχίζει την απεργία πείνας για τέταρτη ημέρα. Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών υπέβαλε επίσημο αίτημα στις τουρκικές αρχές να υπάρξει συνεχής ιατρική φροντίδα, ώστε να μην προκύψουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Το χρονικό όριο της προσωρινής κράτησης που ορίζεται από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία έχει επιβληθεί στην Τουρκία, στην περίπτωση του ιταλού συγγραφέα και δημοσιογράφου λήγει κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο Ντελ Γκράντε ή θα πρέπει να απελαθεί -όπως όλοι ελπίζουν στην Ιταλία- ή υπάρχει περίπτωση να αποφασιστεί από τις τουρκικές αρχές η παράταση της κράτησης για άλλες δυο εβδομάδες.
Είμαι καλά, δεν με άγγιξε κανείς, αλλά έχουν κάνει κατάσχεση στο υλικό μου, το κινητό μου και δεν μου έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία», είπε στη σύντροφό του ο Ντελ Γκράντε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι βρίσκεται σε απομόνωση, σε κέντρο με άτομα προς απέλαση.
Παράλληλα, ζήτησε από όλους «να κινητοποιηθούν για να τύχουν σεβασμού τα δικαιώματά του».
«Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο γιος μου, από τη στιγμή που του φέρονται σαν να είναι τρομοκράτης και του έχουν στερήσει την ελευθερία;», σχολίασε ο πατέρας του ιταλού συγγραφέα και δημοσιογράφου, απαιτώντας να υπάρξει μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική κινητοποίηση από μέρους των ιταλικών διπλωματικών αρχών.
alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: