Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Τα μάθατε; Τα χημικά που έκρυβε ο Σαντάμ και τα έριξε ο Άσαντ τελικά τα είχε ο Κιμ!

Χρήστος Κάτσικας

Τα μάθατε; Τα χημικά που έκρυβε ο Σαντάμ και τα έριξε ο Άσαντ τελικά τα είχε ο Κιμ!
«Φτιάξε μου τις εικόνες και θα φτιάξω τον πόλεμο»
Ουίλιαμ Χιρστ (ο «πατέρας» της κίτρινης δημοσιογραφίας)
Ο αιφνιδιαστικός βομβαρδισμός με πυραύλους που εξαπέλυσαν πρόσφατα οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον αεροπορικής βάσης των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, είχε ως επίσημη δικαιολογία των ΗΠΑ την «επίθεση με χημικά όπλα» την οποία απέδωσαν στη συριακή κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, μεταξύ άλλων: «διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων».
Λίγο αργότερα ακολούθησε ως γνωστόν η "μητέρα των βομβών" στο Αφγανιστάν σε μια επιχείρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΗΠΑ, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Τα διεθνή ΜΜΕ στις ανταποκρίσεις τους φρόντισαν να προβάλλουν τις "υπερφυσικές" δυνατότητες της νέας αυτής βόμβας και να σπείρουν τον πανικό και τον φόβο.
Την ίδια μέρα Αμερικάνικα πολεμικά πλοία έφταναν στην κορεατική χερσόνησο, κυματίζοντας στα κανόνια τους τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ μαζί με μεταφορά πυρηνικών στοιχείων.
Λίγο πριν ο υποτελής στις ΗΠΑ Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωνε στη διάρκεια συνεδρίασης του Κοινοβουλίου στο Τόκιο, ότι «υπάρχει η πιθανότητα, η Βόρεια Κορέα να έχει ήδη τη δυνατότητα να εκτοξεύσει πυραύλους, που θα φέρουν κεφαλές με αέριο σαρίν».
Ωστόσο εάν έχει κάποιος μάτια να δει και την τιμιότητα να πιστέψει στα μάτια του μπορεί, τινάζοντας την καταιγιστική προπαγάνδα των τελευταίων ημερών, να καταλάβει ότι η πραγματικότητα παρουσιάζεται από την αμερικάνικη πλευρά αναποδογυριμένη. Είναι σαφές ότι το "έριξε χημικά" είναι το password για να αρχίσουν οι βομβαρδισμοί...
Να θυμηθούμε: Ο Ασαντ «ρίχνει χημικά», ο Σαντάμ «είχε χημικά», ο Καντάφι "έκρυβε χημικά", ο Μιλόσεβιτς "σφάζει αμάχους", ο Κιμ "έχει χημικές κεφαλές του νευροπαραλητικού αερίου σαρίν" και ουκ έσται τέλος. Η ίδια και απαράλλακτη προπαγάνδα, που εξαπολύεται μέσω της χειραγωγημένης δημοσιογραφίας.
Αλήθεια, για παράδειγμα (ένα από τα πολλά), από που πηγάζει και σε ποιους απευθύνεται το μάυρο εξώφυλλο της «Liberation»,  στο οποίον αποτυπώνονται νεκρά παιδιά με τίτλο «Τα παιδιά του Ασαντ»; Βεβαίως η ίδια εφημερίδα δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ με ανάλογο εξώφυλλο και τίτλο «Τα παιδιά του Μπους», του Ομπάμα ή του Μπλαιρ, και άλλων γνωστών ειρηνικών ηγετών όπως των Ισραηλινών χασάπηδων, διότι, ως γνωστόν, η Δύση δεν έχει ποτέ σκοτώσει παιδάκια, ούτε καθημερινώς σκοτώνει παιδιά και αμάχους στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη, στη Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη, στο Σουδάν, στη Σομαλία, στη Μαύρη Αφρική, στην Ουκρανία...
Και δεν αναρωτιέται, βεβαίως κανείς γιατί να ρίξει χημικά αυτή την ώρα ο Ασαντ, αυτή την ώρα που βρίσκεται στα πάνω του, αυτή την ώρα που είναι φανερό ότι έχει γύρει υπέρ του η πλάστιγγα στον μακροχρόνιο αυτό πόλεμο με τους καλά εξοπλισμένους (από που άραγε;)
Βεβαίως ως σύμβολο του «πολέμου της παραπληροφόρησης», παραμένει η «φωτογραφία του κορμοράνου».  Με την πλαστή, λοιπόν εικόνα του Κορμοράνου, που συνόδευε την πρώτη αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ, με τα πυροτεχνήματα που εμφάνιζε - και κατά τη δεύτερη επιδρομή - το CNN, αντί για τις φρικαλεότητες των βομβαρδισμών κατά νοσοκομείων και αμάχων, με τις στημένες εικόνες από τις εσωτερικές συγκρούσεις στην Αλβανία, με τα επιλεκτικά ρεπορτάζ από τη Σερβία, το Κόσσοβο, τη Λιβύη, την Υεμένη, τη Σομαλία, τη Συρία και όπου αλλού, οι άγριες επεμβάσεις των ξένων μεγάλων συμφερόντων εξωραϊζονται από τα διεθνή κέντρα συστηματικής πλύσης εγκεφάλου.

http://www.alfavita.gr/ar
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: