Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ



ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον λαό αλυσοδεμένο στη φυλακή της ΕΕ, του ΔΝΤ και των δανειστών,  με στρατιές ανέργων, απλήρωτων εργαζομένων, προσωρινά εργαζόμενων, με δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί – χωρίς δικαιώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας καλεί να γίνουμε ξανά θυσία για την «ανάπτυξη» των κερδών του κεφαλαίου και τα αιματηρά πλεονάσματα. Μας καλούν να πληρώσουμε το λογαριασμό των μέτρων της 2ης αξιολόγησης για να «έρθουν οι επενδύσεις».
Ο συνδικαλισμός τύπου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αντιστρατεύεται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Η εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την ταξική – αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.
Για να διεκδικήσουμε ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις παντού για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τον κοινωνικό μεσαίωνα. Για να διασφαλίσουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς, για να επιβάλλουμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, απέναντι στον αυταρχισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.
Για να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους λαούς, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους! Για να βγούμε από τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ. Για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο από την επίθεση που δέχεται από τις πολιτικές ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ.
 Καλούμε τους εκπαιδευτικούς στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν: Δευτέρα 1 Μάη στις 10π.μ. στην πλατεία Ορεστιάδας και 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας.
Ζήτω η εργατική 1η Μάη – Μόνος δρόμος, ο δρόμος των αγώνων μας
Να μην περάσει η νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας
Κάτω τα νέα μέτρα και η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – εργοδοσίας
Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: