Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Μια οφειλόμενη απάντηση στον οχετό της Καθημερινής


Χυδαίος, φασιστικός οχετός το άρθρο του Κασιμάτη στην Καθημερινή για το Νίκο Τεμπονέρα. Για άλλη μια φορά το άρθρο του θα το ζήλευε η Χ.Α. Αναρωτιέται τι πρόσφερε ο Δάσκαλος Ν. Τεμπονέρας στη χώρα πέρα από το θάνατό του σε μία μαθητική κατάληψη στην Πάτρα.
Είναι σαφές πως δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον κ. Κασιμάτη και το δημοσιογραφικό συγκρότημα που εργάζεται και τον καλύπτει πλήρως. Ο Ν. Τεμπονέρας και όλοι οι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος δεν πρόσφεραν τίποτα στη χώρα του κ. Κασιμάτη. Της χώρας των μνημονίων, της φτώχειας, της ανεργίας, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της επιτροπείας, της κερδοφορίας του κεφαλαίου, της εμπορευματοποίησης της παιδείας και κάθε δημόσιου αγαθού και πάνω από όλα στην υποταγήκαι τη συναίνεση του κόσμου της εργασίας στην βαρβαρότητα και την αιωνιότητα του καπιταλισμού. Ο Ν. Τεμπονέρας δεν πρόσφερε τίποτα στη χώρα του κοινωνικού αυτοματισμού και του ατομισμού. Δεν πρόσφερε στον αυταρχισμό, στα τάγματα εφόδου του φασιστικού εσμού, του κράτους και παρακράτους, στην επιβολή του νόμου και της τάξης με διώξεις και δολοφονίες.
Ο κ. Κασιμάτης με το κατάπτυστο άρθρο του θέλει να κοντύνει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα του δάσκαλου, λαϊκού αγωνιστή που δε βολεύεται με  το άδικο και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο που Ε.Ε-ΔΝΤ-κεφάλαιο έχουν φουλάρει τις μηχανές για την προώθηση του συνολικών αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που οδηγούν την κοινωνική πλειοψηφία σε φτώχεια χωρίς τέλος δεμένη χειροπόδαρα στην αποπληρωμή του χρέους, των δημοσιονομικών συμφώνων σταθερότητας και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, στο πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που  έρχονται πιο κοντά στη γειτονιά μας, θέλουν  να ξεμπερδεύουν με τις παρακαταθήκες των αγώνων και των συγκρούσεων του εκπαιδευτικού κινήματος με αυτή την πολιτική. Θέλουν να ευτελίσουν τις ιδέες και τα οράματα της Αριστεράς, αξιοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλητηριάζοντας τον νου των εργαζομένων πως η Αριστερά είναι το παιχνίδι της κοινοβουλευτικής καρέκλας και του υπουργικού θώκου.
Ο κ. Κασιμάτης και οι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι του συστήματος και της εξουσίας δεν μπορούν να κρύψουν την οργή τους που από το 1991, την εποχή της επέλασης του νεοφιλευθερισμού, έως και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να περάσουν την εκπαιδευτική και μορφωτική ερήμωση εξ’ αιτίας ενός ισχυρού εκπαιδευτικού και νεολαιίστικου κινήματος που έχει καταφέρει ως τώρα να βάλει φραγμό στα σχέδια τους.
Ο  Ν. Τεμπονέρας δεν πέθανε σε μία κατάληψη. Δολοφονήθηκε!!!!!Τα ξημερώματα της 9ης Γενάρη 1991 στις πύλες  σχολικού συγκροτήματος  στην Πάτρα, ο Ν. Τεμπονέρας δολοφονήθηκε από τους λοστούς της συμμορίας των ΟΝΝΕΔιτών Καλαμπόκα – Σπίνου – Μαραγκού.  Ήταν το θύμα της απόφασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του αλήστου μνήμης Υπ. Παιδείας κ. Κοντογιαννόπουλου να ανακαταλάβουν και ν’ ανοίξουν τα σχολεία με κάθε τρόπο οι ΟΝΝΕΔίτες, οι ασφαλίτες και κάθε είδους παρακρατικοί μηχανισμοί προκειμένου να καταστείλουν τις ογκούμενες μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον αντι-εκπαιδευτικό νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι αγώνες έπρεπε να κατασταλούν γιατί αγκάλιασαν και ενώθηκαν με το φοιτητικό και  το εκπαιδευτικό κίνημα. Κέρδισαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της κοινωνίας. Ξέφυγαν από τα όρια της νομιμότητας της εξουσίας και της τυπικής διαμαρτυρίας. Διεκδίκησαν τη νομιμότητα των αναγκών και δικαιωμάτων για μόρφωση  δημόσια δωρεάν Παιδεία με μαζικές καταλήψεις σχολείων, ΑΕΙ-ΤΕΙ, με διαδηλώσεις. Ο Ν. Τεμπονέρας ήταν και είναι το σύμβολο του συλλογικού ανθρώπου που υπερασπίζεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις το δικαίωμα του αγώνα ενάντια σε θεούς και δαίμονες για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας και την επικράτηση του δίκιου.  Ο Νίκος Τεμπονέρας ήταν και είναι ο Δάσκαλος που με τη στάση του ξεπερνά τους περίκλειστους τοίχους της σχολικής αίθουσας και της δημοσιοϋπαλληλικής διδασκαλίας. Στάθηκε αλληλέγγυος στην πράξη στη νέα γενιά και τους μαθητές του που αγωνίζονταν για ένα δημόσιο σχολείο της ολόπλευρης γνώσης και μόρφωσης για όλα τα παιδιά, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, στον ανταγωνισμό τη χειραγώγηση και την υποταγή. Στάθηκε αλληλέγγυος στους μαθητές του ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή. Υπερασπίστηκε το παιδί για να υπάρχει ελπίδα. Ο Ν. Τεμπονέρας ήταν και είναι  αυτός ο εργαζόμενος που υπερασπίστηκε το συλλογικό αγώνα μέσω του σωματείου. Κόντρα στη λογική της ανάθεσης σε γραφειοκράτες των κομματικών γραμμών. Δε φοβήθηκε και δεν έσκυψε το κεφάλι, δε λογοδότησε στη διοίκηση, την εξουσία,  στους νοικοκυραίους της εποχής και στους φασίστες.
Ο κ. Κασιμάτης, αυτός ο γελοίος ανθρωπάκος, όσο και να θέλει δεν έχει το ανάστημα να σβήσει και να δυσφημήσει το παράδειγμα του Ν. Τεμπονέρα, του αγωνιστή δάσκαλου που όταν “όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε παίρνει πάντα θέση, αγνοώντας τους κινδύνους, με τον αγώνα για την επιβολή του δίκιου. Ο αριστερός δάσκαλος  Ν. Τεμπονέρας μαζί με τους Σ. Πέτρουλα, και Γ. Λαμπράκη αλλά και τους Κουμή,  Κανελλοπούλου, Γρηγορόπουλο, Φύσσα, που δολοφονήθηκαν από το κράτος και το παρακράτος από τα τάγματα εφόδου των φασιστών, μαζί με τον ιδρώτα και το αίμα των αγωνιστών και των κομμουνιστών του εκπαιδευτικού κινήματος  εμπνέουν τους αγώνες της νεολαίας  και του λαού για την κοινωνική δικαιοσύνη και χειραφέτηση.  Τρέμετε όταν χρόνια μετά, στους αγώνες του σήμερα για να μην περάσει η πολιτική που ήθελε τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη κυριαρχεί το σύνθημα:
 ΖΕΙ- ΖΕΙ Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ, ΜΕ ΠΕΤΡΟΥΛΑ – ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ!
Να το πούμε ανοικτά σε κάθε δημοσιογραφικό τρωκτικό:  κάθε πολιτικός και κοινωνικός χώρος γεννά τους ήρωες και τα σύμβολά του με βάση τις αξίες και τα πολιτικά του οράματα. Ο δικός μας χώρος γεννά ανθρώπους σαν την Ηλέκτρα Αποστόλου,  τον Νίκο Μπελογιάννη, τον Σωτήρη Πέτρουλα, τον Γιάννη Χαλκίδη και τον Νίκο Τεμπονέρα, νέοι άνθρωποι που δεν διεκδίκησαν να μπει το όνομά τους σε κανένα δρόμο, σήραγγα ή γεφύρι. Έκαναν απλά αυτό που πρόσταζε η συνείδησή τους για τη δημοκρατία και την κοινωνική χειραφέτηση. Ο αστικός κόσμος της Καθημερινής τι γεννά; Γερμανοτσολιάδες, μιζαδόρους, πληρωμένους τραμπούκους και  γελοίους γραφιάδες; Αυτό είναι το πολιτικό και αξιακό χάσμα που μας χώριζε, μας χωρίζει και θα μας χωρίζει για πάντα, μέχρι την τελική νίκη του λαϊκού κίνηματος.
Ο Ν. Τεμπονέρας αποτελεί λευτεριάς λίπασμα για τους αγώνες του σήμερα. Κάνετε μεγάλο λάθος αν νομίζετε πως τελειώσατε μαζί μας. Κάθε φορά που νομίζετε πως πάτε καβάλα στ΄άλογο, ως παραφωνία  στην ησυχία σας και τη νομιμότητα σας, ξεσπούν οι αγώνες του λαού που βάζουν εμπόδιο και φραγμό στα σχέδια σας αφήνοντας ανοικτό το ερώτημα της συνολικής ανατροπής.
Ο Νίκος Τεμπονέρας  φυσικά από τη μια δέχεται την φασιστική χυδαία επίθεση του κ.Κασιμάτη από την άλλη χρησιμοποιείται εξίσου χυδαία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν  για να ξεπλύνει την αντι-λαϊκή πολιτική της και την πλήρη συνεργασία της με το κεφάλαιο Ε.Ε-ΔΝΤ δίνει το όνομα του σε σήραγγα του εθνικού δρόμου των μεγαλοεργολάβων που ξεζουμίζουν το λαό. Στα πλαίσια μιας νέας  «εθνικής συμφιλίωσης και συναίνεσης» το όνομα του Ν. Τεμπονέρα  τοποθετείται μαζί με τον Α. Παπανδρέου και τον Κ. Στεφανόπουλο. 27 χρόνια μετά από το μαύρο ‘89 της συγκυβέρνησης Τζανετάκη η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μόνο ως κακόγουστη φάρσα  μπορεί να αντιμετωπισθεί . Ο Νίκος Τεμπονέρας δεν μπήκε και δεν υποτάχθηκε στην εθνική συμφιλίωση.
Με την παρακαταθήκη του Νίκου Τεμπονέρα, θα μας βρίσκετε μπροστά σας στον αγώνα για την ανατροπή  της πολιτικής Ε.Ε-ΔΝΤκεφαλαίου, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.
https://selidodeiktis.edu.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: