Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση Παρεμβάσεων Π.Ε.: Κατέπεσε η σκευωρία σε βάρος της Ελ. Παπαδοπούλου στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό!


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.


7-4-2017                                                              
     Κατέπεσε η σκευωρία σε βάρος της Ελ. Παπαδοπούλου στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό!
Στις 29/3/2017 εκδικάστηκε  σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση  της συναδέλφισσάς μας Ελισάβετ Παπαδοπούλου, μετά από την ένστασή της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζουμε ότι η Παπαδοπούλου βρέθηκε στο στόχαστρο της διοίκησης της Λακωνίας το 2013 που μεθόδευσε τη συνδικαλιστική της δίωξη γιατί εκείνη ως πρόεδρος του Συλλόγου εκπ/κών ΠΕ Μολάων και αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, αποκάλυπτε, κατήγγειλε και ακύρωνε την επίθεση της τότε ηγεσίας στη Δημόσια Εκπαίδευση! Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό σε διατεταγμένη αποστολή συγκάλυψης των παρανομιών της διοίκησης την καταδίκασε σε 6 μήνες στέρησης μισθού σε μια προσπάθεια οικονομικής και ψυχικής εξόντωσής της. Στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό κατέπεσαν οι εξοντωτικές ποινές και αθωώθηκε πανηγυρικά για δύο από τις τρεις κατηγορίες ενώ της επιβλήθηκε η  ποινή της  έγγραφης επίπληξης για την τρίτη. Η πανηγυρική της αθώωση αποδεικνύει πόσο αβάσιμο και κατασκευασμένο ήταν το κατηγορητήριο εναντίον της και ότι η πρωτοφανής για τα συνδικαλιστικά χρονικά παρακράτηση μισθού 6 μηνών που της επιβλήθηκε το 2014   μόνο στόχο είχε τον παραδειγματισμό των εκπαιδευτικών να μην «σηκώνουν κεφάλι» απέναντι στις εντολές της διοίκησης και την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού αποτελεί νίκη της συναδέλφισσας και του εκπαιδευτικού κινήματος που όλα αυτά τα χρόνια τη στήριξε και την υπερασπίστηκε!  Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος και το συνδικαλιστικό κίνημα με κινητοποιήσεις, αποφάσεις δεκάδων σωματείων και Ομοσπονδιών, εκατοντάδες υπογραφές, καθώς και συνδικαλιστικών παρατάξεων και πολιτικών κομμάτων, τη στήριξε. Αποτελεί νίκη της συνδικαλίστριας Ελ. Παπαδοπούλου που δεν υποτάχτηκε στους εκβιασμούς αλλά συνέχισε αταλάντευτα τη δράση της! Δείχνει ότι όσο κι αν προσπαθούν οι μηχανισμοί της διοίκησης να φιμώσουν εκείνες τις φωνές που υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας και την πραγματικότητα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δεν το καταφέρνουν!
Θεωρούμε ότι ακόμα και η ποινή της επίπληξης για μία από τις τρεις κατηγορίες αποτελεί προσπάθεια να σωθούν τα προσχήματα για ένα ολόκληρο σύστημα που οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία και οι συνδικαλιστικές διώξεις ήταν η μέθοδός του να εκφοβίζει και να υποτάξει τους εκπαιδευτικούς! Γι’ αυτό ο αγώνας της συναδέλφισσας και σύσσωμου του εκπαιδευτικού κόσμου που την στήριξε είχε και έχει ως στόχο την πλήρη αθώωση και απαλλαγή της από όλες τις κατηγορίες.
Η νίκη αυτή της Ελισάβετ είναι νίκη συνολικά του εκπαιδευτικού κινήματος και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: