Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΟΛΜΕ: Σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών



Αθήνα, 28/4/17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών

Με την απόφαση (υπ’ αριθμ. 63486/Ε2/12-4-2017) το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα: “Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης (πλην Μουσικών) για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2017-2018” καθόρισε τις προϋποθέσεις για την κατάρτιση των Πινάκων Αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2017-2018 υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας υπάρχει ο περιορισμός για προσμέτρηση μόνο αυτής που θα αποκτηθεί μέχρι την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στις  28/4/2017, με αποτέλεσμα την μη προσμέτρηση για τους φετινούς Πίνακες της προϋπηρεσίας που θα προσφερθεί μετά την ημερομηνία αυτή.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 93953/Δ2/15-09-2006 των Διευθύνσεων Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για προϋπηρεσία που έχει παρασχεθεί με πλήρες ωράριο εργασίας (π.χ. Αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, Υπάλληλοι Ι.Δ.Ο.Χ. με πλήρες ωράριο εργασίας σε Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.) προσμετράται το σύνολο της προϋπηρεσίας από την ημερομηνία πρόσληψης έως και την λήξη της σύμβασης.
Οι συνάδελφοι έκαναν τον προγραμματισμό τους με βάση το δεδομένο τη λήξη των συμβάσεων εργασίας. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μία ώρα δουλειάς από την προϋπηρεσία στους πίνακες.
Απαιτούμε από το υπουργείο να:
·         αποκαταστήσει άμεσα την αδικία.
ασκήσει πίεση προς τον ΑΣΕΠ για αλλαγή στην κατάρτιση των πινάκων
να προσμετρηθεί ολόκληρη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται κατά το φετινό σχολικό έτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: