Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, για το 18ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ
για το 18ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε:
O σιδερένιος κλοιός θα ραγιστεί. Οι κόσμοι θα τρίξουν.
Έντρομοι οι ρήτορες θα σωπάσουν και θ΄ ακουστεί η φωνή μας.
Έτσι θ΄ αρχίζει: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Παίρνουμε το σωματείο στα χέρια μας!
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Το 18ο Συνέδριο ΟΛΜΕ θα διεξαχθεί και αυτό στη δίνη του μνημονιακού κυκλώνα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, αναλαμβάνοντας να υλοποιήσει όσα αντιλαϊκά μέτρα δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με διαδικασίες εξπρές ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, η χώρα μας αποστερείται των βασικών υποδομών της και προσδένεται απολύτως στο ξένο κεφάλαιο (ΕΕ-ΔΝΤ), ενώ συνεχίζεται η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Κατεδαφίστηκε το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό, οι Σ.Σ.Ε καταργούνται, απελευθερώνονται οι απολύσεις, μπαίνουν στο γύψο οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα κοινωνικά αγαθά ισοπεδώνονται.
Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα φέρει νέες ανατροπές στο εργασιακό και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, νέες μειώσεις των συντάξεων και των εισοδημάτων, μείωση του αφορολόγητου, εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων κλπ. Εκτός των παραπάνω, η κινητικότητα και αξιολόγηση στο Δημόσιο είναι ήδη προ των πυλών ενώ, παράλληλα η καθημερινότητα του πολίτη γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη με νέους φόρους, ανατιμήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης κ.ά.
Στο χώρο της Εκπαίδευσης η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας τις υποδείξεις του Ο.Ο.Σ.Α. και του ΣΕΒ, θεσπίζει το «Νέο Λύκειο» της μορφωτικής απόρριψης των φτωχών, που θα παρέχει το Εθνικό Απολυτήριο στους λίγους και τις απλές πιστοποιήσεις φοίτησης στους πολλούς, της ελαστικής απασχόλησης, της «αυτονομίας». Αυτή την πύρινη λαίλαπα για την εκπαίδευση, εξάλλου, επιτάσσει και το πόρισμα του «Διαλόγου» των «Λιάκου-Γαβρόγλου». Αυτήν υπηρετούν και όλες οι πρόσφατες αντιεκπ/κές εγκύκλιοι για τις «Δημιουργικές Εργασίες» στο Λύκειο, τη «Θεματική Εβδομάδα» στο Γυμνάσιο, για τους «παρακολουθούντες» των ΕΠΑΛ, το κλείσιμο τμημάτων, τις αλλαγές στα κριτήρια μείωσης των μαθητών στα τμήματα όταν υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες, τον προσδιορισμό των κενών στις διακοπές του Πάσχα (!). Οι εξαγγελθέντες 20.000 διορισμοί μονίμων, ακυρώνονται ξανά πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της εξαγγελίας τους, ενώ πλέον, η πολιτική της «αριστερής» συγκυβέρνησης κατηγοριοποιεί τους αναπληρωτές (πλήρους και μειωμένου ωραίου), στους οποίους δεν αναγνωρίζει ίσα εργασιακά δικαιώματα, ισοπεδώνει τα δικαιώματα των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής εισάγοντας το προσοντολόγιο, καθιερώνει το θεσμό της μαθητείας μετατρέποντας τους μαθητές σε φθηνό εργατικό δυναμικό και κάνοντας τους καθηγητές επόπτες εργασίας!. Παγιώνεται η εργασιακή περιπλάνηση (έως 5 σχολεία!) για πολλούς συναδέλφους μας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται εδώ και οκτώ χρόνια σε καθεστώς φτώχειας διαρκείας.

Γιατί φτάσαμε ως εδώ;
Η σφοδρότητα της επίθεσης από Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – Ο.Ο.Σ.Α. έχει σπείρει την απογοήτευση. Είναι διάχυτη η αγωνία για το πώς φτάσαμε εδώ και αν μπορούμε να πάμε αλλιώς. Δεν χωράει αμφιβολία ότι το εργατικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα βρίσκεται σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης και υποχώρησης. Ιδιαίτερα στη συγκυρία που διανύουμε αποκαλύπτεται η γύμνια των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που με ευθύνη των παρατάξεων του κυβερνητικού, εργοδοτικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού κηρύσσουν “σιγή ασυρμάτου”.
Η κρίση αυτή διαπερνά και την ΟΛΜΕ, καθώς την τελευταία διετία οι δυνάμεις που συγκροτούν την πλειοψηφία και το προεδρείο της, ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ), σχημάτισαν από την πρώτη στιγμή μια “ιερή συμμαχία” με προφανή στόχο να παραλύσουν την Ομοσπονδία, να φιμώσουν το λόγο της και να την οδηγήσουν σε χειροκροτητή στις βασικές επιλογές της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, βάζοντας πλάτη στην ηγεσία του υπουργείου για να υλοποιεί ανεμπόδιστα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του. Η στάση ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ αποτελεί μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού, ξεπουλήματος των αγώνων και των διεκδικήσεων του κλάδου μας. Μπροστά στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, επιδιώκουν και πάλι από κοινού να ανατρέψουν με νέες πλειοψηφίες τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Απέναντι σε κάθε λογής απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής, σε όσους σπέρνουν την απογοήτευση, την αποστράτευση, προβάλλοντας προς όλες τις κατευθύνσεις πως «τίποτα δεν αλλάζει», διατρανώνουμε την φωνή και την πεποίθησή μας πως:

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στα δύο προηγούμενα συνέδρια η στήριξή σας στην «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ» είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δύο μελών της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου (2014-2015 και 2015-2016). Δώσαμε μεγάλο αγώνα στην Ομοσπονδία προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα του κλάδου και κυρίως να πολεμήσουμε την ακαμψία που επέβαλλε στην ΟΛΜΕ η πλειοψηφία παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Ψηφίζουμε με το χέρι στην καρδιά!
Ο κλάδος πρέπει να εκπροσωπείται από μάχιμους εκπαιδευτικούς που γνωρίζουν καλά την καθημερινότητα του σχολείου, τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν και είναι έτοιμοι να προσφέρουν την ίδια τους την ψυχή, για την ευημερία του δημόσιου σχολείου! Χρειαζόμαστε δυνάμεις μαχητικές, ανεξάρτητες που θα σκέφτονται και θα δρουν αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, του λαού. Μόνο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Δεν υποχωρούμε! Υπερασπίζουμε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τις Γ.Σ. και τα Συνέδρια της Ομοσπονδίας μας.

ΤΡΙΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο 2ο ΓΕΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (11.30)
Αιμοδοσία: 09.00-13.00                                                             Ψηφοφορία 13.00-18.00

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ
ΕΝΩΤΙΚΑ-ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ


1.
ΒΟΥΛΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕ04.01
2ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ-ΕΣΠ. Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
2.
ΓΕΩΡΓΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΕ04.04
2ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
3.
ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΚΙΚΗ
ΠΕ03
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ

Γ/ΣΙΟ Ν. ΒΥΣΣΑΣ
4.
ΓΚΑΡΝΕΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΕ09
1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
5.
ΓΚΙΝΤΙΔΟΥ ΛΙΤΣΑ
ΠΕ02
2ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
6.
ΓΚΟΓΚΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΕ04.02
Γ/ΣΙΟ ΡΙΖΙΩΝ - Γ/ΣΙΟ Ν.ΒΥΣΣΑΣ
7.
ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΕ03
1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
8.
ΚΑΣΑΠΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΕ04.02
3ο Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
9.
ΚΕΡΑΜΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕ20
Σ.Δ.Ε. ΟΡ/ΔΑΣ
10.
ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ(ΧΑΡΗΣ)
ΠΕ04.01
3ο Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
11.
ΜΑΡΟΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΗ
ΠΕ18.10
1ο ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
12.
ΣΚΑΡΛΑΤΙΔΟΥ ΜΕΝΗ
ΠΕ02
2ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
13.
ΤΖΙΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ11
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΔ/ΧΟΥ
14.
ΤΣΑΠΑΚΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΠΕ19
2ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
15.
ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΕ13
1ο ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ-1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
16.
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΕ17.02
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ

2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: