Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ροδόπης για τον υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη


Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας και πρώην συνδικαλιστικού στελέχους στην ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Μπαξεβανάκη Δημήτριου στην Κομοτηνή την Τετάρτη 10-05-2017 ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με τα στελέχη (Διευθυντές-Υποδιευθυντές) της Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης για θέματα των ΕΠΑΛ και γενικότερα της Τεχνικής Εκπαίδευσης, κατά την οποία όμως δεν προσκλήθηκε η ΕΛΜΕ Ροδόπης.
Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο τελικά δεν προσκλήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης, αφού θα μπορούσε να βοηθήσει τον υφυπουργό με απόψεις και  θέσεις σε ζητήματα που αφορούν τον κλάδο. Ίσως ο υφυπουργός με την έπαρση της εξουσίας ξέχασε το συνδικαλιστικό κίνημα και πλέον έχει κόψει γέφυρες με αυτό, μολονότι από αυτό το μετερίζι ξεκίνησε. Ο διάλογος και δη μεταξύ υφυπουργού και ΕΛΜΕ θα μπορούσε να είναι μόνο εποικοδομητικός και ουσιαστικός, καθώς αμφότεροι θα είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για θέσεις και απόψεις σχετικά με τα γενικά και τοπικά ζητήματα του κλάδου. Ιδιαιτέρως στην περιοχή μας, και με εθνικές προεκτάσεις. Πέρα  όμως από την προσωπική ευθύνη του Υφυπουργού, δεν θα πρέπει να υποτιμούμε τη μεγάλη ευθύνη των μελών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι για τους δικού τους λόγους, προφανώς, επέλεξαν  τους αποκλεισμούς… .Επειδή, ωστόσο, με αποκλεισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα, περιμένουμε καλόπιστα σε οποιαδήποτε έλευση στην περιοχή μας στελέχους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ να προσκληθούμε στο τραπέζι του διαλόγου.
Αλήθεια ποιος είναι ο βασικός στόχος της Κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό; Η κατάργηση της Επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσω της δημιουργίας ενός και μόνο Ενιαίου τύπου λυκείου! Τελικά η δημαγωγία αποδεικνύεται «χρήσιμο εργαλείο» για την Κυβέρνηση, αλλά η βασική στόχευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υποκρύπτεται επιμελώς! Ουσιαστικά είναι δέσμιοι μιας δήθεν αριστερής θεώρησης της εκπαίδευσης θέτοντας την επαγγελματική εκπαίδευση εκτός πλαισίου τυπικής εκπαίδευσης και σπρώχνοντάς την σιγά και σταθερά στην κατάρτιση.
Για όλα αυτά  οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας όφειλαν να συμπεριλάβουν στην ατζέντα του υφυπουργού συνάντηση με την ΕΛΜΕ Ροδόπης. Δεν το έκαναν όμως. Γιατί άραγε; Τι ήθελαν να αποφύγουν και για ποιον λόγο;
Και επειδή δεν θέλουμε να φανούμε άδικοι και μικρόψυχοι, κρατούμε ως μόνο θετικό στοιχείο της παρουσίας του «κρυπτόμενου»  υφυπουργού την εξαγγελία για την ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου στην Κομοτηνή.
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης
Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
 

Βασιλειάδης Μιχάλης                Λίτσος  Ευάγγελος
Υ.Γ.   Την παραπάνω καταγγελία καταψήφισε η παράταξη των ΣΥΝΕΚ Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: