Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Η εγκύκλιος για αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Βιβλιοθήκες, Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., Γ.Α.Κ., Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Ι.Ε.Π., Ι.Κ.Υ., Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., Ι.Τ.Υ.Ε.–ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ κλπ)



Εγκύκλιο με την οποία καλούνται οι εκπαιδευτικοί  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση  απόσπασης σε φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2017-2018, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Υποβολή αιτήσεων από 01-06-2017 μέχρι και 07-06-2017 και ώρα 14:00.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι εκπαιδευτικοί υπέβαλαν αίτηση απόσπασης για υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 75305/Ε1/08.05.2017 εγκύκλιο (σε υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ), έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν την αίτηση αυτή στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ), προκειμένου να υποβάλουν νέα αίτηση απόσπασης για τους φορείς της παρούσας εγκυκλίου.
Επισήμανση: Για την υποβολή ερωτημάτων σχετικά με την εγκύκλιο αποσπάσεων οι εκπαιδευτικοί θα απευθύνονται αποκλειστικά στις Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΩΝ ΑΝΑ ΦΟΡΕΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ
Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ & Τ.Ε.Ι.
Οι εκπαιδευτικοί που θα αποσπασθούν σε Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ θα ασκούν με ευθύνη των Προέδρων των Τμημάτων των Πανεπιστημίων ή των Προϊσταμένων αντίστοιχα των ΤΕΙ έργο σχετικό μόνο με υποβοήθηση των Τμημάτων σε πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις των φοιτητών. Για την επιλογή των υποψηφίων προς απόσπαση απαιτείται αιτιολογημένη πρόταση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με αναφορά στο έργο που θα αναλάβουν.
Για τις αποσπάσεις των παραπάνω περιπτώσεων τα αρμόδια καθ’ ύλη όργανα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ λαμβάνουν υπόψη, ανάλογα με τη θέση που πρόκειται να καλυφθεί,τα εξής κριτήρια:
α. τις μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδικότητα του εκπαιδευτικού,
β. την αξιόλογη εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης που πρόκειται να καλυφθεί
γ. τη γνώση των νέων τεχνολογιών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποίηση επιπέδου Α ́ ή Β ́,
δ. την πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποιητικό επιπέδου Β2 και άνω.  
Στην αίτησή τους για τις υπηρεσίες αυτές οι εκπαιδευτικοί θα αναρτήσουν στην αίτησή τους τα δικαιολογητικά που αφορούν στα ως άνω αναφερόμενα κριτήρια μαζί με σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα (όχι παραπάνω από 500 λέξεις) στο οποίο θα περιγράφουν τυχόν πρόσθετα προσόντα που διαθέτουν.
Β. ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
Οι αποσπάσεις αυτές αφορούν στις παρακάτω ΑΕΑ:
Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας
Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης
Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων
Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 3467/2006 (Α’ 128) προϋπόθεση για την απόσπαση είναι η κατοχή μεταπτυχιακών τίτλων και η διδακτική εμπειρία στα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται κατά περίπτωση στην οικεία Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία ή Ανώτερη Εκκλησιαστική Σχολή.
Για τις αποσπάσεις εκδίδεται απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου, που λαμβάνεται μετά από εισήγηση του Προέδρου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.
Γ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΑ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΝΠΙΔ
(Ακαδημία Αθηνών, Δημόσιες Βιβλιοθήκες, Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., Γ.Α.Κ., Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Ι.Ε.Π., Ι.Κ.Υ., Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., Ι.Τ.Υ.Ε.–ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, Κ.Ε.Γ., Π.Ε.Κ., Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιερές Αρχιεπισκοπές, Ιερές Μητροπόλεις)
Οι υποψήφιοι προς απόσπαση εκπαιδευτικοί στους ανωτέρω φορείς, προκειμένου να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, θα πρέπει αρχικά να ενημερώνονται από τον φορέα στον οποίο επιθυμούν να αποσπαστούν για το έργο που θα επιτελούν. Καλούνται οι φορείς να παρέχουν συγκεκριμένες πληροφορίες στους υποψηφίους προκειμένου αυτοί να διευκολυνθούν στην επιλογή της υποψηφιότητας απόσπασης.
Για τις αποσπάσεις των παραπάνω περιπτώσεων τα αρμόδια καθ’ ύλη όργανα των νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου λαμβάνουν υπόψη, ανάλογα με τη θέση που πρόκειται να καλυφθεί,τα εξής κριτήρια:
α. τις μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση, στη νομική ή οικονομική επιστήμη και στη διοίκηση της εκπαίδευσης
β. το δεύτερο πτυχίο που είναι σχετικό με τη διοικητική, τη νομική ή οικονομική επιστήμη
γ. την τεκμηριωμένη γνώση του αντικειμένου της θέσης που πρόκειται να καλυφθεί
δ. τη γνώση των νέων τεχνολογιών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποίηση επιπέδου Α ́ ή Β ́
ε. την αξιόλογη διοικητική εμπειρία, κατά προτίμηση στις υπηρεσίες ή σε νομικά πρόσωπα του ΥΠΠΕΘ
στ. την πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποιητικό επιπέδου Β2 και άνω.
Στην αίτησή τους για τις υπηρεσίες αυτές οι εκπαιδευτικοί θα αναρτήσουν στην αίτησή τους τα δικαιολογητικά που αφορούν τα ως άνω αναφερόμενα κριτήρια μαζί με σύντομο βιογραφικό σημείωμα (όχι παραπάνω από 500 λέξεις) στο οποίο θα περιγράφουν τυχόν πρόσθετα προσόντα που διαθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: