Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

"Καλώς ήλθατε στην κόλαση" - Το Αμβούργο φλέγεται

Μαύρος καπνός καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Αμβούργου από τις φωτιές που καίνε στην πόλη εξαιτίας των συγκρούσεων διαδηλωτών και αστυνομίας με αφορμή τη συνάντηση των G20 στην πόλη.
Η πολυαναμενόμενη χειραψία ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Αμερικανό ομόλογο του Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη συνάντησή τους στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Αμβούργο, επισκιάστηκε, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία από εικόνες «εμπόλεμης ζώνης», με τη γερμανική αστυνομία να αναφέρει 145 τραυματίες στις τάξεις της και να ζητά ενισχύσεις για την καταστολή 100.000 διαδηλωτών. Προειδοποιητική βολή έριξε αστυνομικός στον οποίο επιτέθηκαν διαδηλωτές.
Όπως αναφέρει η DW, μπορεί οι διαδηλωτές να μην ματαίωσαν την συνάντηση των G20, ωστόσο κατάφεραν να ακυρώσουν εμφάνιση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η Μελάνια Τραμπ εγκλωβίστηκε πρακτικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, καθώς υπάρχουν φόβοι για την ασφάλειά της, ενώ οι πρώτες κυρίες Μπριζίτ Μακρόν, Σοφί Τριντό και Εμινέ Ερντογάν, υποχρεώθηκαν σε τροποποίηση προγραμματισμένης ξενάγησης.
Σταθμευμένα αυτοκίνητα και περιπολικά τυλίχτηκαν στις φλόγες με πυκνό μαύρο καπνό να είναι ορατός από αρκετά χιλιόμετρα.
Η γερμανική αστυνομία ανέφερε πως οι διαδηλωτές έριξαν φωτοβολίδα σημαδεύοντας ελικόπτερο των αρχών που πετούσε πάνω από το Αμβούργο και η οποία λίγο έλειψε να βρει το στόχο.
Το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία του Αμβούργου ανακοίνωσε πως ένας αστυνομικός αναγκάστηκε να ρίξει «προειδοποιητική» βολή γιατί του επιτέθηκαν διαδηλωτές.
«Έσφιξαν το χέρι ο ένας του άλλου και είπαν ότι θα συναντηθούν αργότερα ιδιαιτέρως», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ», καθώς πέντε μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ συναντάται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.






Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η συνάντηση αυτή «είναι κρίσιμης σημασίας για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια», ωστόσο ο Τραμπ επέκρινε χθες από τη Βαρσοβία την «αποσταθεροποιητική» συμπεριφορά της Ρωσίας.

Σόιμπλε και Λαγκάρντ ζητούν από τον Τραμπ να μην περιορίσει το διεθνές εμπόριο
Να μη δημιουργήσει προσκόμματα στο ελεύθερο διεθνές εμπόριο ζήτησαν από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν από την έναρξη της Συνόδου των G20 στο Αμβούργο.
Όπως ανέφεραν, το ελεύθερο εμπόριο έχει οδηγήσει σε αύξηση των εισοδημάτων διεθνών και σε μείωση της φτώχειας.

Γιουνκέρ: Η ΕΕ θα αντιδράσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς στο χάλυβα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καλωσόρισε σήμερα την υποστήριξη που εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στις διατλαντικές σχέσεις, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν αυτή αντανακλά  αλλαγή στην πολιτική απομονωτισμού του αμερικανού προέδρου.
«Πυρά» Τουσκ κατά χωρών της G20 που αδιαφορούν για το προσφυγικό
Η Μόσχα συνεργάζεται με άλλες χώρες για να εναρμονιστούν οι αγορές ενέργειας
Μιλώντας στην άτυπη σύνοδο των χωρών των BRICS ( Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) , ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλες χώρες προκειμένου να εναρμονιστούν οι παγκόσμιες αγορές ενέργειας και να περιοριστεί η αστάθεια των τιμών πετρελαίου.
Στο Αμβούργο θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση του Τραμπ, με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζίνπινγκ, ο οποίος δεν αρνείται να αναλάβει την πρωτοκαθεδρία για τη διάσωση της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ρένα Δημητρίου


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: