Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 12





Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους και ευχόμαστε καλή θητεία στους Διευθυντές/ιες και Υποδιευθυντές/ιες των σχολικών μας μονάδων.

Για ακόμη μία φορά η σχολική χρονιά ξεκινά με προβλήματα. Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας δηλώνουν με κάθε ευκαιρία στα Μ.Μ.Ε. ότι τα σχολεία λειτουργούν «κανονικά», τα χιλιάδες όμως κενά που υπάρχουν ακόμη μαρτυρούν την πραγματικότητα. Οι προσλήψεις στη Γενική Β/θμια Εκπαίδευση ήταν ελάχιστες σε σχέση με τις ανάγκες, με αποτέλεσμα ακόμη και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μη διδάσκονται ακόμα.

Μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων επιδίδεται καθημερινά σε έναν αγώνα δρόμου από σχολείο σε σχολείο προκειμένου να καλύψει ωράριο και χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί περιμένουν την πολυπόθητη πρόσληψη των λίγων μηνών. Όσο κι αν προσπαθούν με την επικοινωνιακή πολιτική που εφαρμόζουν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, είναι δεδομένο ότι αν δε γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών δεν μπορεί να υπάρξει καμία κανονικότητα.

Ταυτόχρονα οι εξαγγελίες του υπουργού για το «Νέο Λύκειο» δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια επιπλέον μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού και ταυτόχρονης εξόντωσης των μαθητών μέσω των πολλαπλών εξετάσεων.

Τη νέα σχολική χρονιά το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να ανασυνταχθεί και να διεκδικήσει όλα όσα μας πήραν, αλλά και σε συνεργασία με γονείς και μαθητές να εμποδίσει όλα όσα ετοιμάζουν να εφαρμόσουν εις βάρος των εργασιακών μας συνθηκών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας. Για το λόγο αυτό και προκειμένου ο κλάδος να οργανώσει τη δράση του το αμέσως επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Σεπτέμβρη Γενικές Συνελεύσεις, στις οποίες είναι απαραίτητο να δώσουμε όλοι δυναμικά παρόν!


Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου:
Πρόεδρος
Γιαννάτου Κική

Γυμνάσιο Ριζίων
6945811325
kikigian@gmail.com

Αντιπρόεδρος
Γκιντίδου Λίτσα

2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας
6974431044 
litsag20@yahoo.gr

Γ. Γραμματέας
Γεωργουσίδου Μαρία

2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας
6944307824
geomaria@sch.gr

Οργανωτικός Γραμματέας

Κεραμιτσής Δημήτρης


2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας
6947581449
dkerami@gmail.com

Ταμίας
Κουσινίδης Χάρης

3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας
 6937032925
xkousini@gmail.com

Μέλη

Γκογκίδης Κώστας


Κιηγμάς Δημήτρης

Γυμνάσιο Ν. Βύσσας
694200738
kostasgogidis@gmail.com

1ο ΓΕ.Λ Ορεστιάδας
6947425357
kiigmasdim@yahoo.gr


Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                        Γεωργουσίδου Μαρία


Δεν υπάρχουν σχόλια: