Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ.





ΚΙΝΗΜΑ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γραφείο Τύπου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

            Η Χριστιανική Δημοκρατία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, προπάντων, του Παύλου Φύσσα, αλλά και στους φίλους του και στους Κερατσινιώτες για την απώλεια του παλληκαριού τους. Ο Παύλος είναι πλέον ένα Σύμβολο για τον λαό μας και θα είναι συνυφασμένος με τους αγώνες του.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης για τις Νεοναζιστικές εγκληματικές δράσεις, και την επέκταση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής και των Νεοναζιστών Οπαδών της.
Η Χρυσή Αυγή φέρει ακέραια την ευθύνη για τις όποιες εγκληματικές ενέργειες  των οπαδών της. Οι δράσεις τους, ατομικές και συλλογικές, σε όλες τις εκφάνσεις τους είναι μη αποδεκτές στο Δημοκρατικό μας Πολίτευμα. Το δηλητήριο της Νέο - Ναζιστικής ιδεολογίας τους και των πολιτικών τους στοχεύσεων, δεν πρέπει επουδενί να διαχυθεί στην κοινωνία μας. Για τους χριστιανούς μάλιστα είναι η  καταδικασμένη ιδεολογία  του εθνοφυλετισμού, από την Τοπική Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως το 1872.
Η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη είχαν και έχουν στα χέρια τους τα μέσα και τους τρόπους για να αντιμετωπιστεί το καρκίνωμα αυτό της κοινωνίας μας και δεν το κάνουν.
Η Κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα με το Νέο – Ναζιστικό, Νέο – Φασιστικό, Νέο – Παγανιστικό φαινόμενο, διολισθαίνοντας σε επικίνδυνες ατραπούς, λανσάροντάς και προασπίζοντας μάλιστα, σε κάθε ευκαιρία, την επικίνδυνη και απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων. Γνωρίζοντας ότι η καταστροφική πολιτική της δεν είναι αποδεκτή, ούτε εφαρμόσιμη στο πλαίσιο μιάς ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας καταφεύγει στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Οι τεράστιες ευθύνες της, σιγά – σιγά εξελίσσονται σε εγκληματικές.
Η  Δικαιοσύνη ολιγώρησε αδικαιολόγητα. Οι δικαστές οφείλουν να τιμήσουν το ύψιστο και ανεξάρτητο συνταγματικά λειτούργημά τους. Πρέπει να ξεπεράσουν τις όποιες  εξαρτήσεις  που τους δημιουργεί το κυβερνητικο - κομματικό σύστημα, το φόβο τους και τις ιδιοτέλειές τους. Επιβάλλεται να λήξει η άτυπη ασυλία που απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή και να διερευνηθούν σε βάθος οι όποιες ποινικές ευθύνες όχι μόνο των προσώπων αλλά και της οργάνωσης με βάση την περί συμμοριών και εγκληματικών οργανώσεων νομοθεσία. Ο λαός τιμά βαθιά την Δικαιοσύνη, όταν αυτή ορθώνει, ως οφείλει, το ανάστημά της και επιτελεί το καθήκον της.

Ο δημοκρατικός λαός, ο κάθε πολίτης χωριστά, οι φορείς του (κόμματα, συνδικάτα, τοπική αυτοδιοίκηση κλπ) και η Εκκλησία, πρέπει να μην πέσουν στην παγίδα του διχασμού και της ολιγωρίας. Η ανωμαλία, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και η βία, ευνοούν τα σχέδιά τους. Με σθένος, μαχητικότητα, επαγρύπνηση και διαφώτιση, πρέπει να αντιμετωπιστούν και να απομονωθούν οι φασίστες και οι νεοναζί, σε όλα τα πεδία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού(!) και προπάντων στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: