Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Σεισμός στο Μεξικό: 7,1 Ρίχτερ ισοπέδωσαν τη χώρα. 150 νεκροί


Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό εγκέλαδο, ανάμεσά τους και 21 παιδιά. Δεκάδες αγνοούνται. Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν για ζωντανούς στα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν.



Η δόνηση σημειώθηκε ακριβώς την ημέρα που συμπληρώθηκε η 32η επέτειος από τον σεισμό του 1985, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή 10.000 και πλέον πολιτών. Πολλοί συμμετείχαν σε ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμών, όπως έγινε έκτοτε παράδοση κάθε 19η Σεπτεμβρίου.
Ο σεισμός ήταν ο δεύτερος που συγκλόνισε το Μεξικό μέσα στον Σεπτέμβριο: Ο σεισμός 8,2 βαθμών που έπληξε νότιες Πολιτείες την 7η Σεπτεμβρίου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 98 ανθρώπους.
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, ο πιο βαρύς απολογισμός του χθεσινού σεισμού καταγράφηκε στην Πολιτεία Μορέλος, όπου οι νεκροί είναι 55. Η πρωτεύουσα μετράει 49 νεκρούς, η Πολιτεία Πουέμπλα 32, η Πολιτεία του Μεξικού 10 και η Πολιτεία Γκερέρο 3.
Ανάμεσα στα κτίρια που κατέρρευσαν στην πρωτεύουσα είναι πολυκατοικίες, ένα σχολείο, ένα εργοστάσιο κι ένα σούπερ μάρκετ. Η ακριβή συνοικία Ρόμα ήταν ανάμεσα σε εκείνες που δέχθηκαν βαρύ πλήγμα: μια εξαώροφη πολυκατοικία ήταν ανάμεσα στα κτίρια που μετατράπηκαν σε σωρούς από συντρίμμια.
Εκατοντάδες μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν εθελοντικά ψάχνουν στα συντρίμμια με αξίνες, φτυάρια και τα γυμνά τους χέρια.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: