Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Κατάληψη του ελληνικού Γυμνασίου Λυκείου Ντίσσελντορφ


Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του ελληνικού Γυμνασίου Λυκείου Ντίσσελντορφ, διότι το υπουργείο Παιδείας δεν τους έχει στείλει ακόμη εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές γνωστοποίησαν την κινητοποίησή τους με επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
Διαβάστε τι γράφουν οι μαθητές στον κ. Γαβρόγλου:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Εμείς  οι μαθητές του Ελληνικού Γυμνασίου Λυκείου Ντισσελντορφ, όντας αγανακτισμένοι από την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου σε όλα τα σχολεία και στους μαθητές των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, προχωρήσαμε από χθες σε κατάληψη του σχολικού κτηρίου. Η αλήθεια είναι πως ήδη είχαμε καθυστερήσει  να προβούμε στα  “δραστικότερα από τις επιστολές μέτρα” που σας αναφέραμε σε προηγούμενη επιστολή.
Έχει μπει ήδη ο Νοέμβριος  και τα αιτήματα μας σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού δεν έχουν ικανοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο, παρ’ όλες τις επανειλημμένες  δικές σας υποσχέσεις. Κάναμε το λάθος και σας εμπιστευτήκαμε με αποτέλεσμα να περιμένουμε δύο ολόκληρους μήνες  με άπραγοι. Εσείς όμως, όπως και οι προηγούμενοι και πιθανόν οι επόμενοι Υπουργοί φροντίσατε να μας αποδείξετε την ανικανότητα σας στο να υπηρετήσετε στην θέση αυτή.
Προβλήματα και ελλείψεις , ως γνωστόν, δεν υπάρχουν μόνο στα σχολεία του εξωτερικού. Σχολεία μέσα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα. Οι ελλείψεις όμως στα σχολεία του εξωτερικού είναι πολύ σοβαρές, με αποτέλεσμα οι μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου να μην συμπληρώνουν ούτε καν τις απαραίτητες ώρες των κατευθύνσεών τους.
Προφανώς και είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος εν καιρώ κρίσης, ίσως καλύτερα και από τους Έλληνες στην Ελλάδα. Δεν απαιτούμε, επομένως την κάλυψη των κενών σε μία μέρα. Έχουν περάσει όμως πολλές ημέρες που κάναμε υπομονή. Χρειαζόμαστε  καθηγητές ώστε να κάνουμε σωστά τουλάχιστον τις ώρες των κατευθύνσεων , ώστε να ανταπεξέλθουμε στην δυσκολία των πανελλαδικών εξετάσεων, στις οποίες θα κληθούμε να δοκιμαστούμε σε ένα ή δύο χρόνια.
Είναι λυπηρό το να στέλνονται στο Υπουργείο δεκάδες επιστολές από πολλά σχολεία και συλλόγους γονέων και εσείς από μεριά σας να απαντάτε γενικά και αόριστα, δίνοντας υποσχέσεις που πλέον έχουμε καταλάβει ότι δεν θα τηρήσετε. Έχετε φτάσει σε σημείο να φαίνεστε στα μάτια μας ανίκανος ακόμα και να πάρετε στα χέρια σας και να διαβάσετε τις επιστολές μας. Και όχι, το “ανίκανος”  δεν είναι επίθεση προς το πρόσωπό σας, όπως ίσως θα μπορούσατε να ισχυριστείτε. Είναι η “εικόνα” που έχουμε σχηματίσει για το Υπουργείο λόγω της πλήρους απαξίωσης που έχουμε λάβει.
Οι θεσπισμένοι νόμοι του Ελληνικού κράτους  μας προσφέρουν δωρεάν παιδεία και γνώσεις, με σκοπό να τα ανταποδώσουμε κάποτε στο κράτος μέσω της εργασίας μας σε αυτό. Όταν όμως η κατάσταση στα σχολειά μας είναι τέτοια, όπου οι μαθητές δεν λαμβάνουν καν τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται για να συνεχίσουν την περεταίρω μόρφωσή τους στα πανεπιστήμια, τι γίνεται τότε;
Θεωρούμε ανεπίτρεπτο εκ μέρους σας να μας αγνοείτε απροκάλυπτα και να προσπαθείτε μάταια  να μας  “ξεφορτωθείτε” με ψεύτικες υποσχέσεις. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αποφασίσαμε το σχολείο να παραμείνει κλειστό έως ότου έρθουν στο σχολειό μας οι καθηγητές  που χρειαζόμαστε και ώσπου αποφασίσετε και εσείς ο ίδιος να μας χαρίσετε λίγη από την προσοχή σας και λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας.
Τα Δεκαπενταμελή του σχολείου μας.
www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: