Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!



Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου τόνισαν ότι στόχος της διοργάνωσης είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο

 και η ξεκάθαρη εντολή του προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας προκειμένου να ανατραπεί η υφιστάμενη πολιτική πλεύση που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.
Ο όρος Μακεδονία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αναφέρουν.
Οι ομιλητές
Όπως ανακοίνωσε η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου κεντρικοί ομιλητές ήταν oι δημοσιογράφοι Στέργιος Καλόγηρος και Κώστας Καραΐσκος, ο Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ο στρατηγικός σύμβουλος, Νίκος Λυγερός και ο Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Σ. Φράγκος. Ωστόσο, τελικά περισσότεροι από 15 πήραν τον λόγο, ζητώντας από τους πολιτικούς να μην προβούν σε υποχωρήσεις στο θέμα της ονομασίας, στην οποία επ′ ουδενί δεν πρέπει να περιέχεται ο όρος Μακεδονία. Κυρίαρχο ήταν το σύνθημα «όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας».
Το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στήριζαν έμμεσα ή άμεσα οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, εκατοντάδες πολιτιστικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας, Δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι από όλους σχεδόν τους Δήμους της Μακεδονίας, κληρικοί ή Επίσκοποι από τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, δεκάδες επαγγελματικά, αθλητικά και εξωραϊστικά σωματεία και σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας καθώς και όλα τα χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.




Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε στις 90.000. Ωστόσο ανεξάρτητοι παρατηρητές καθώς και συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο,  εκτιμούν ότι ο κόσμος ξεπερνούσε τις 500.000!







Αρκετά στοιχεία του ρεπορτάζ είναι από την ιστοσελίδα http://www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: