Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Καταγγελία για τον ορισμό αναπληρωτή αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Έβρου


Καταγγελία των 4 Συλλόγων του νομού Έβρου για απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή και τον ορισμό αναπληρωτή αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Έβρου:

Με έκπληξη και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε για το ότι ο Περιφερειακός Δ/ντής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με απόφασή του (Αρ.Πρωτ.: Φ. 30/1565Β-20/2/2018) διόρισε ως αναπληρώτρια του τακτικού αιρετού μέλους στο ΠΥΣΠΕ Έβρου, κ. Τσίρτση Παναγιώτη, την κ. Μπαμίδου Άννα η οποία δεν ορίστηκε από «τις οικείες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών» όπως προβλέπεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 10 του Π.Δ. 1/2003 αλλά από τον Σύλλογο Καθηγητών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Έβρου, ο οποίος ούτε αντιπροσωπευτικός είναι, αφού έχει ως μέλη του εκπαιδευτικούς μόνο συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ούτε αριθμητικά εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό συναδέλφων (περίπου 35) ενώ επιπλέον δεν ανήκει στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και δεν είναι αναγνωρισμένος από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ..
Ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής «ερμήνευσε» κατά το δοκούν το γράμμα του νόμου και δε σεβάστηκε το πνεύμα του, δηλαδή την αρχή της δημοκρατίας που βασίζεται στη βούληση της πλειοψηφίας, μιας και η αναπλήρωση του αιρετού μέλους εξ’ ορισμού (το δηλώνει ξεκάθαρα το λήμμα «αιρετός») αφορά τη βούληση των πολλών όπως αυτή εκφράζεται από τους συλλόγους του νομού.
Στο αιτιολογικό μέρος της Απόφασής του (Αρ. Πρωτ.: Φ.30/1565A/20-02-2018) στο σημείο 10 αναφέρεται σε «εκπροσώπηση κλάδων – ειδικοτήτων» στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο κάτι, προφανώς, εκτός της κείμενης νομοθεσίας, κατά την οποία δεν τίθεται τέτοια προϋπόθεση σε κανένα στάδιο συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είτε με αιρετά είτε με διορισμένα μέλη. Αλλά και ως επιχείρημα «αίολο» διότι οι 4 σύλλογοι εκφράζουν και εκπροσωπούν ως μέλη τους μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Ν. Έβρου.
Ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής έκανε προσωπική κρίση στο διορισμό μέλους του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και περιφρόνησε αυτό που ορίζουν (δεν προτείνουν) οι 4 Σύλλογοι του νομού Έβρου (Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας), οι οποίοι εκπροσωπούν όλοι μαζί τα περίπου 1000 εγγεγραμμένα μέλη τους, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων του νομού και διόρισε μέλος από ένα σύλλογο που εκπροσωπεί το 3,5% του συνόλου των εκπαιδευτικών και που συμπτωματικά ήταν ο ίδιος ιδρυτικό του μέλος κι επί σειρά ετών πρόεδρος
Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε την απόφαση και να γίνουμε θεατές σε μια πολιτική προκλητικών παρεμβάσεων στο δημοκρατικό χώρο της εκπαίδευσης.
Καλούμε τον κ. Περιφερειακό Διευθυντή να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του και να αποκαταστήσετε το κλίμα δικαίου, ορίζοντας την εκπαιδευτικό που προτείνουν οι τέσσερεις Σύλλογοι, την κ. Γιαμούρα Μαρία, σεβόμενος τον θεσμικό ρόλο του.
Καλούμε τη συναδέλφισσα Μπαμίδου Άννα, να μην αποδεχτεί τη θέση, που δημοκρατικά δεν της ανήκει, σεβόμενη την άποψη της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών.
Καλούμε, τέλος, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να καταδικάσει την ενέργεια του Περιφερειακού Διευθυντή και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ακύρωσή της.

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων
Αλεξανδρούπολης     Σουφλίου         Διδυμοτείχου   Ορεστιάδας
Ασλάνογλου Κ.         Τσίρτσης Π.       Καραφεΐζη Β.   Νικολαΐδης Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: