Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Με τα τρακτέρ στους Κήπους για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. "Τα σύνορα και το ποτάμι δεν μπορούν να μας χωρίσουν". YUNAN VE TÜRK HALKI İÇİN BİR DOSTLUK MESAJI GÖNDERİYORUZ


Πάνω από 60 τρακτέρ αγροτών από τις Φέρες, τον Πέπλο, το Τυχερό και τα γύρω χωριά συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο Κήπων Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο πλαίσιο της ειρηνικής διαμαρτυρίας - συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, χωρίς όμως να τους επιτραπεί να πλησιάσουν, καθώς αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες βρίσκονταν παρατεταγμένες στο τέλος της Εγνατίας Οδού πριν την είσοδο του τελωνείου.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία, επειδή δεν τους επιτράπηκε η πρόσβαση στο τελωνείο, αλλά και να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση των δύο κρατούμενων στρατιωτικών και να στείλουν μήνυμα φιλίας προς το γειτονικό λαό.



Ομάδα γυναικών μοίρασε στους διερχόμενους οδηγούς φυλλάδια με το μήνυμα της συγκέντρωσης που ήταν γραμμένο στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα:

Το μήνυμα που μοιράστηκε στην συγκέντρωση και σε διερχόμενους οδηγούς:

Στέλνουμε μήνυμα φιλίας μεταξύ του Ελληνικού και Τουρκικού λαού.

Βρισκόμαστε εδώ Αγρότες, κτηνοτρόφοι επαγγελματίες, απλοί πολίτες, σύλλογοι και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή των Φερών και του Τυχερού. Κάθε μέρα επικοινωνούμε με εσάς και εσείς με εμάς. Είμαστε εμείς που σας λέμε καλημέρα το πρωί και εσείς καληνύχτα το βράδυ.

Τα σύνορα και το ποτάμι δεν μπορούν να μας χωρίσουν γιατί δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να χωρίσει τους δύο πολιτισμούς μας. Ήρθαμε ειρηνικά να ζητήσουμε την συμπαράσταση σας και να στείλουμε ένα μήνυμα προς στην χώρα σας.

Επιθυμούμε οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί μας να αφεθούν ελεύθεροι και να επιστρέψουν άμεσα στην πατρίδα τους.

Ας μην αφήσουμε ένα τυχαίο περιστατικό να χαλάσει αυτό που οι δυο λαοί μαζί χτίσαμε. Τέτοια περιστατικά γινόταν πάντα και από εσάς και από εμάς και γρήγορα τερματιζόταν. Αυτό που γίνεται τώρα είναι άδικο και το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός.

YUNAN VE TÜRK HALKI İÇİN BİR DOSTLUK MESAJI GÖNDERİYORUZ.

Bügün Ferecik ve Tychero bölgelerinden çiftçiler, besiciler, iş adamarları, vatandaşlar, farkli dernekler ve ikamet edenler buraya kadar gelmiş bulunuyoruz. Her gün biz sizinle ve aynı şekilde siz bizimle iletişım içindesiniz. Her sabah biz size günaydın diyoruz ve her gece siz bize iyi geceler diyorsunuz. Ne sınır ne nehir Yunan ve Türk Halkını ayıramaz. Bu iki kültürü ve medeniyeti kimse ve hiç bir şey ayıramaz. 

Bügün desteğinizi almak ve ülkenize barışçıl bir mesaj göndermek için burada bulunmaktayız.

İKİ YUNAN ASKERİN EN KISA ZAMANDA HAPİSTEN TAHLİYE EDİLMELERİNİ VE HEMEN YUNANİSTAN’A GERİ DÖNMELERİNİ ARZU EDİYORUZ.

İlişkimiz o kadar emekten ve o kadar çabandan sonra bu olay yüzünden bozulmasın. Eskiden beri bu tip benzer olaylar hem sizin tarafınızdan hem bizim tarafımızdan yaşanıyordu ve çabuk sona eriyordu. İki Yunan asker için bu durum haksızdır ve haksızlığı Allah bile kabul etmiyor, istemiyor.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΕΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΥΧΕΡΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΩΝ "ΑΓ.ΣΟΦΙΑ"
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΩΝ "KEFY" 
Γ.Σ. ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΩΝ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ"
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΩΝ "ΟΡΦΕΑΣ" 
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΕΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΦΕΡΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΠΛΟΥ 
Τ.Ο.Ε.Β ΦΕΡΩΝ 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΥΣΟΥΛΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΗΣΟΥ "Η ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ" 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΦΕΡΩΝ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ 
ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΦΕΡΩΝ 
Π.Ε.Φ.Ο. ΦΕΡΩΝ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΩΝ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ:
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΡΩΝ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΡΩΝ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΡΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΕΡΩΝ
ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΕΡΩΝ



Photos : evros24.gr

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/2018/03/blog-post_13.html#ixzz59eOPxW2T 
Alexandroupoli Online 

Δεν υπάρχουν σχόλια: