Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Πώς γιορτάζεται το Πάσχα στο νησί του Πάσχα

Tα μυστηριώδη αγάλματα Moais στο Νησί του Πάσχα  ASSOCIATED PRESS
Στο νησί του Πάσχα ή Rapa Nui, όπως είναι το όνομα με το οποίο το αποκαλούν οι ιθαγενείς κάτοικοί του, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μαζεύονται στην Εκκλησία της μοναδικής πόλης του νησιού, πριν αρχίσει η λειτουργία.

H μοναδική εκκλησία στην πόλη του Rapa Nui  NATIONAL GEOGRAPHIC
Ο ιερέας εισέρχεται στον ναό με το ένδυμά του να αποτελεί πάντρεμα των καθολικών και των ντόπιων παραδόσεων. Πάνω από το παραδοσιακό λευκό ράσο των καθολικών, στο κεφάλι του, φέρει ένα στέμμα από φτερά πουλιών.

Καθολικοί ιερείς στο Νησί του Πάσχα  NATIONAL GEOGRAPHIC
Αφού οι πιστοί τραγουδήσουν συνοδεία μπάντας, ύμνους στα ισπανικά και στην γλώσσα των αυτοχθόνων, και ο ιερέας τελέσει την λειτουργία τόσο στα ισπανικά όσο και στα λατινικά, η γιορτή συνεχίζεται έξω από την εκκλησία.

Η μπάντα και οι πιστοί την ώρα της λειτουργίας  NATIONAL GEOGRAPHIC
Στο νησί του Πάσχα, η μεγάλη αυτή γιορτή τελειώνει, όπως και σχεδόν οπουδήποτε αλλού: με ένα μεγάλο φαγοπότι.
Μετά το τέλος της λειτουργίας, οι πιστοί περιμένουν σε μία μεγάλη ουρά προκειμένου να πάρουν το μερίδιό τους από το φαγητό που ψηνόταν από το πρωί με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο!
Ουρές για το πασχαλινό γεύμα  NATIONAL GEOGRAPHIC
Μέσα σε έναν μεγάλο λάκκο, τοποθετούν ηφαιστιακές πέτρες που έχουν θερμάνει σε μία μεγάλη φωτιά. Στη συνέχεια, τις καλύπτουν με φύλλα μπανάνας και πάνω από αυτά βάζουν το φαγητό για να ψηθεί: γλυκοπατάτες και χοιρινό, που ο ιερέας έχει ευλογήσει. Στην συνέχεια βάζουν άλλο ένα στρώμα από φύλλα πάνω από το οποίο ρίχνουν χυμό από το φυτό γιούτα και τέλος, το σκεπάζουν με χώμα.
Όταν το φαγητό είναι πλέον έτοιμο, οι ντόπιοι παίρνουν τις μερίδες τους μέσα σε κατσαρόλες και στήνουν ένα μεγάλο πικ νικ, υπό τους ήχους της μπάντας που δεν έχει σταματήσει να παίζει από την ώρα της λειτουργίας...
Το φαγητό βγαίνει από τη Γη  NATIONAL GEOGRAPHIC
Mε πληροφορίες από: National Geographic, Independent

http://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: