Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ, η 3η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ


Δελτίο τύπου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας περιμένουμε να έρθετε την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 6 η ώρα το απόγευμα στην αυλή του 3ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης,
να σας προσφέρουμε φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών.
Η δράση αυτή υποστηρίζεται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, από τον ΠΕΛΙΤΙ που διαθέτει τους ντόπιους σπόρους, από  το τμήμα Γεωπονίας του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης, από το 3ο Γυμνάσιο  Αλεξ/πολης και από την συμμετοχή του 1ου, του  4ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης, του Γυμνασίου Άνθειας, του ΕΕΕΕΚ Αλεξ/πολης  της  Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης  και του  18ο Νηπιαγωγείου, του 1ου  , του 2ου  ,του 9ου  ,του 7ου ,του  10ου , του 12ου , της Ν. Χηλής  Δημοτικού Σχολείου  της Δ/νσης  Π/θμιας Εκπαίδευσης  Έβρου.
Μέσα από την δράση αυτή δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές μας να αποκτήσουν βιωματικά, γνώσεις για τους σπόρους, την διαδικασία της σποράς, της μεταφύτευσης, της καλλιέργειας και  περιποίησης των φυτών.
Κυρίως όμως στοχεύει στην κατανόηση ότι τα φυτά των παραδοσιακών ποικιλιών που καλλιεργήθηκαν για σειρά ετών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κρύβουν στο γενετικό τους υλικό, την προσαρμογή τους στις συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες  και προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή και ποιότητα (π.χ. γεύση). Ακόμη, η  μεγάλη γενετική ποικιλομορφία τους (βιοποικιλότητα) δημιουργεί υγιείς και παραγωγικές καλλιέργειες. Έτσι γίνονται αντιληπτοί οι λόγοι που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να διασώζονται αυτοί οι παραδοσιακοί σπόροι, να καλλιεργούνται και να διαδίδονται.
Η Υπεύθυνη  Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: