Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Πέδρο Σάντσεθ, ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας


Συντάκτης: efsyn.gr

Ο Πέδρο Σάντσεθ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας μετά τις δραματικές εξελίξεις και την καθαίρεση του Μαριάνο Ραχόι και της κυβέρνησής του. Για τον ηγέτη των Σοσιαλιστών όμως τα δύσκολα αρχίζουν τώρα, καθώς αφενός πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση στις επόμενες δύο ημέρες και αφετέρου πρέπει να κρατήσει τις ισορροπίες στην ετερόκλητη συμμαχία που μόλις δημιουργήθηκε.
Ο αποπεμφθείς Μαριάνο Ραχόι πρέπει να εγκαταλείψει το γραφείο του μέχρι τη Δευτέρα, όταν και θα αναλάβει καθήκοντα ο νέος πρωθυπουργός, κάτι που σημαίνει ότι ο Πέδρο Σάντσεθ θα πρέπει να έχει σχηματίσει μέχρι τότε κυβέρνηση.
Το ερώτημα, όμως, παραμένει πώς ο Πέδρο Σάντσεθ θα κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στα τόσα διαφορετικά κόμματα που συνασπίστηκαν πίσω από την πρόταση μομφής κατά του Μαριάνο Ραχόι. Το Podemos άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για συμμετοχή του στη νέα κυβέρνηση, όμως αρκετά κόμματα διατυπώνουν ενστάσεις για τον προϋπολογισμό τη στιγμή που ο νέος πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να μην παρεκκλίνει από το πρόγραμμα Ραχόι. Φυσικά στο επίκεντρο παραμένει το θέμα της Καταλονίας όπου και εκεί ο Σάντσεθ θα πρέπει να βρει άμεσα λύσεις.
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: