Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ!

 
 
 
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
Τα ζητήματα των αδιόριστων εκπαιδευτικών,
η επιτακτική ανάγκη για μόνιμους –μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και η εξίσωση των δικαιωμάτων ανάμεσα σε αναπληρωτές και μόνιμους συναδέλφους αποτελούν βασική προτεραιότητα της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου.
Η χρόνια αδιοριστία ως αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων, έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία μας να στελεχώνονται σε ένα μεγάλο βαθμό από συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που βιώνουν ένα απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας και περιπλάνησης.
Οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία που αφορούν όχι μόνο στους ανύπαρκτους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά και στις προσλήψεις αναπληρωτών καθώς και οι αυθαιρεσίες από την πλευρά της διοίκησης, έχουν δημιουργήσει τεράστιες αδικίες και πολλές ομάδες εκπαιδευτικών διαφορετικών συμφερόντων.
Όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί Παιδείας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία και ακολουθώντας την τακτική του διαίρει και βασίλευε, τάζουν κατά καιρούς χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες στους εκπαιδευτικούς που δίνουν εδώ και χρόνια αγώνα, για να κερδίσουν μια σταθερή σχέση εργασίας στο δημόσιο σχολείο.
Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν καταφύγει -ήδη από το 1997- σε δικαστικές προσφυγές, προσπαθώντας να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη εργασία. Σήμερα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που ενώ έχουν δικαιωθεί δικαστικά, δεν έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί!
Οι ευθύνες της ΟΛΜΕ είναι τεράστιες, διότι διαχρονικά δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση, έτσι ώστε, όχι μόνο να διεκδικηθεί η στελέχωση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό, αλλά και να προστατευθούν οι συνάδελφοί μας από τις αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων σχετικά με το θέμα αυτό.
Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία και τον χρόνο κτήσης πτυχίου, καθώς και άμεση μονιμοποίηση όλων όσων έχουν δικαιωθεί δικαστικά.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: