Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Οι “Γιορτές Παλαιού Σταθμού” από τη Στέγη Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας

Τις πρώτες “Γιορτές Παλαιού Σταθμού” διοργανώνει στις 16 και 17 Ιουνίου η νεοσύστατη “Στέγη Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας”, ξεκινώντας και επίσημα τη δράση της στα πολιτιστικά πράγματα.
Ο φορέας επέλεξε να δημιουργήσει την έδρα του κοντά στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, τον οποίο σκοπεύει να καταστήσει σημείο αναφοράς για ένα διήμερο, με μία σειρά εκδηλώσεων που θα αναβιώσουν την κίνηση σε ένα από τα πλέον ιστορικά σημεία της Ν. Ορεστιάδας, από την ίδρυσή της, “ώστε ένα από τα πολυσύχναστα σημεία του παρελθόντος στην πόλη, να ξαναζήσει λίγες από τις παλιές καλές στιγμές”.
Οι “Γιορτές Παλαιού Σταθμού” διοργανώνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. και με τη στήριξη των επαγγελματιών της πόλης, πολιτιστικών φορέων και με τη συνδρομή εθελοντών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
Σάββατο 16 Ιουνίου 2018
Μουσική και χορευτική βραδιά
20:30, Παρέλαση συλλόγων στο κέντρο της πόλης
21:00, Έναρξη εκδηλώσεων-Χαιρετισμοί
21:10, Χορευτικές ομάδες
Π.Σ. Γουμένισσας Ν. Κιλκίς «Οι Παίονες»
Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας Κομοτηνής «Φιλοτέχνες»
Λύκειο των Ελληνίδων Γιαννιτσών Ν. Πέλλας
Ε.Λ.Σ Διδυμοτείχου «Τα Δίδυμα τείχη»
Ακολουθεί γλέντι με τη συνοδεία της «Εβρίτικης Ζυγιάς». Στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Παπαναστασίου.
*Στο χώρο εκδηλώσεων θα λειτουργεί χώρος εστίασης
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ. Ο Φιλεκπαιδευτικός σύλλογος Αδριανουπόλεως (έδρα Ν. Ορεστιάδα) συμμετέχει στις εκδηλώσεις με φωτογραφική έκθεση της ιστορίας των σιδηροδρόμων από το Καρααγατς (π. Ορεστιάδα) μέχρι και σήμερα.
Κυριακή 17 Ιουνίου 2018
Κινηματογραφική βραδιά
Ο θερινός κινηματογράφος στη πόλη είναι και αυτός μια ανάμνηση απ’ τα παλιά. Η «Στέγη» προσεγγίζει και τον κινηματογράφο ως κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού και προσδοκά να γνωρίσει στους νέους μια μορφή διασκέδασης προηγούμενων δεκαετιών.
21:00, Προβολή της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης». Δραματική ταινία του 2016 Σκηνοθεσία Γιώργος Κορδέλλας με τους: Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιούλικα Σκαφίδα
Στην Αθήνα του 1987 ο Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και, ψάχνοντας, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.
*Στο χώρο θα υπάρχουν συμβολικά, υπαίθριοι πωλητές ξηρών καρπών (εθελοντές)

http://e-vertigo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: