Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Να διοριστούν όσοι εκπαιδευτικοί δικαιώθηκαν δικαστικά ζητά η ΑΔΕΔΥ με επιστολή στον Γαβρόγλου

Στον διορισμό όσων εκπαιδευτικών έχουν προσφύγει σε δικαστήρια και έχουν δικαιωθεί ζητά με επιστολή της στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, η ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο διορισμός αυτών των εκπαιδευτικών "δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε φυσικά επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους συναδέλφους ήδη διορίστηκαν μετά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008."

Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ ζητά την πραγματοποίηση μαζικών και μόνιμων διορισμών, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση.
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή της ΑΔΕΔΥ στον Κώστα Γαβρόγλου:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα αδιόριστοι εκπαιδευτικοί δικαιώνονται από την Ελληνική δικαιοσύνη, με αποφάσεις που τους διορίζουν. Από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (ΔΕΑ) μια σειρά δικαστικών αποφάσεων που αναγνωρίζουν το δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς διάφορων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008. Σε κάθε περίπτωση δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζομένους πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.
Κύριε Υπουργέ,
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να προχωρήσετε στο διορισμό των συναδέλφων που δικαιώθηκαν δικαστικά.
Ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε φυσικά επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους συναδέλφους ήδη διορίστηκαν μετά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008.
Ταυτόχρονα, και καθώς ο αριθμός των δικαιωθέντων εκπαιδευτικών είναι μικρός, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επιμένει και απαιτεί την πραγματοποίηση μαζικών και μόνιμων διορισμών, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: