Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ 21/05, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ -ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ



Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Κουσινίδης Χάρης – Φιλιππίδου Σοφία


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 4 ( περίοδος 2015-16 )

Συνεδρίασε στις 21-05-2015 το ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (το πρώτο με το νέο Περιφ. Δ/ντή). Στη συνεδρίαση παρόντα ήταν τα παρακάτω τακτικά και αναπληρωματικά μέλη:


1.
Πρόεδρος
Κεραμάρης Παναγιώτης, Περιφ. Δ/ντής Εκπ/σεως Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
2.
Αντιπρόεδρος
Τζάστας Γεώργιος, Προιστάμενος Τμήματος Επιστημονικής -Παιδαγωγικής Καθοδηγήσεως Β/θμιας Εκπ/σεως
3.
Μέλος
Κιουλάνης Σπυρίδων, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σεως Δράμας
4.
Μέλος
Κουσινίδης Χαρίλαος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως
5.
Μέλος
Κώστας Αθανάσιος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν τα παρακάτω:

1.                     Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σεως που πλεονάζουν – διαθέσεις εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σεως για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου
2.                     Εξέταση αιτήσεως για απόδοση δεύτερης ειδικότητας σε εκπ/κό Β/θμιας Εκπ/σεως
3.                     Επανεξέταση αιτήσεως για τοποθέτηση Υπευθύνου Σ.Ε.Π. στο ΚΕ.ΣΥ.Π. Αλεξανδρουπόλεως
4.                     Εξέταση αιτήσεως για χορήγηση ειδικής άδειας άνευ αποδοχών σε εκπ/κό Β/θμιας Εκπ/σεως

Το Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1ο :

α) Επικυρώθηκαν εισηγήσεις των ΠΥΣΔΕ, σχετικά με διαθέσεις ( ή ανακλήσεις διαθέσεων ) εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου, ως εξής:

Ø    ΠΥΣΔΕ Δράμας
Συνεδρίαση 17/03/2015:
ü    Απόφαση διαθέσεως τεσσάρων εκπ/κών για άσκηση διοικητικού έργου, σε σχ. μονάδες της Δ/νσεως
Συνεδρίαση 04/05/2015:
ü    Απόφαση μερικής διαθέσεως ενός εκπ/κού σε σχ. μονάδες της Α/θμιας Εκπ/σεως Δράμας

Ø    ΠΥΣΔΕ Έβρου
Συνεδρίαση 17/04/2015:
ü    Απόφαση μερικής διαθέσεως δύο εκπ/κών σε σχ. μονάδες της Α/θμιας Εκπ/σεως του νομού

Ø    ΠΥΣΔΕ Ξάνθης
Συνεδρίαση 11/03/2015:
ü    Απόφαση διαθέσεως ( εξ ολοκλήρου ) μιάς εκπ/κού ΠΕ15 για άσκηση διοικητικού έργου στη διοικητική δομή της Δ/νσεως Εκπ/σεως του νομού ( επιστροφή από μακροχρόνια άδεια, πλεονάζουσα, ομόφωνη απόφαση ΠΥΣΔΕ)
Συνεδρίαση 16/03/2015:
ü    Απόφαση διαθέσεως ενός εκπ/κού για άσκηση διοικητικού έργου σε σχ. μονάδα της Δ/νσεως
Συνεδρίαση 22/04/2015:
ü    Απόφαση διαθέσεως ενός εκπ/κού για άσκηση διοικητικού έργου σε σχ. μονάδα της Δ/νσεως
ü    Απόφαση διαθέσεως ( εξ ολοκλήρου ) μιάς εκπ/κού για άσκηση διοικητικού έργου σε σχ. μονάδα της Δ/νσεως
Συνεδρίαση 08/05/2015:
ü    Απόφαση διαθέσεως ( εξ ολοκλήρου ) μιάς εκπ/κού για άσκηση διοικητικού έργου σε σχ. μονάδα της Δ/νσεως

β) Δεν επικυρώθηκε εισήγηση του ΠΥΣΔΕ Ξάνθης ( συνεδρίαση 22/04/2015) σχετικά με διάθεση ( εξ ολοκλήρου ) ενός εκπ/κού για άσκηση διοικητικού έργου σε σχ. μονάδες της Δ/νσεως, διότι προέκυψε λειτουργικό κενό σχ. μονάδες της Α/θμιας Εκπ/σεως του νομού, όπου και αποσπάται με την παρούσα απόφαση ΑΠΥΣΔΕ.

Θέμα 2ο :

Εγκρίθηκε η απόδοση 2ης ειδικότητας στον παρακάτω συνάδελφο:

Γραμμένο Αντώνιο, ΠΕ04.04, 2η ειδικ. ΠΕ02, Β/θμια Εκπ/ση Ξάνθης

Θέμα 3ο :

Το Συμβούλιο επανεξέτασε αίτηση συναδέλφου για να τοποθετηθεί υπεύθυνος Σ.Ε.Π. στο ΚΕ.ΣΥ.Π. Αλεξανδρουπόλεως. Η διαδικασία πλήρωσης αυτής της κενουμένης θέσεως ( μαζί με τα ΚΕΣΥΠ Δράμας και Κομοτηνής ) είχε αρχίσει με την απόφαση ΑΠΥΣΔΕ της 26/09/14, με την οποία ομόφωνα εγκρίθηκε η κάλυψη των θέσεων αυτών μετά από σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, επειδή οι αξιολογικοί πίνακες είχαν εξαντληθεί. Η διαδικασία περιγράφεται από την Υ.Α. αρ.πρωτ. 92984/Γ7/10-08-2012/ΥΠΑΙΠΘΑ, η οποία στην παρ.1 του άρθρου 5 αναφέρει τα εξής:
(…
Άρθρο 5
Όργανα και διαδικασία τοποθέτησης

1. Οι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες επιλογής αποσπώνται και τοποθετούνται σε κενές θέσεις Υπευθύνων Σ.Ε.Π. στα ΚΕ.ΣΥ.Π. με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης σύμφωνα με τη σειρά κατάταξή τους και τις δηλώσεις προτίμησης. Αν μετά τις τοποθετήσεις κατά το προηγούμενο εδάφιο εξακολουθούν να παραμένουν κενές θέσεις Υπευθύνων Σ.Ε.Π. καλύπτονται από υποψήφιους του τελικού αξιολογικού πίνακα επιλογής, εφόσον τις δηλώσουν, καλούμενοι, εκ νέου, προς τούτο κατά τη σειρά εγγραφής τους στον πίνακα. Αν παρά ταύτα δε πληρωθούν οι κενές θέσεις Υπευθύνων Σ.Ε.Π. τότε καλύπτονται από εκπαιδευτικούς με βαθμό, τουλάχιστον, Β΄ με τη διαδικασία της απόσπασης για ένα σχολικό έτος, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσηςστην οποία ανήκει το ΚΕ.ΣΥ.Π., μετά από πρόταση του οικείου Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ) ( σημ.: η υπογράμμιση δικιά μας )

Σύμφωνα με τα παραπάνω η αρχική αίτηση είχε απορριφθεί στη διαδικασία του Οκτωβρίου 2014, με το αιτιολογικό ότι η συνάδελφος δεν κατείχε το βαθμό Β. Όμως όποιος αναγνώσει ολόκληρη την παραπάνω Υ.Α. αντιλαμβάνεται ότι οι <<φωστήρες>> εκδότες της, μπερδεύουν το βαθμό Β, του παλιού μισθολογίου-βαθμολογίου, με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο του ν.4024/11. ( σχόλιο: δεν είναι η μόνη περίπτωση, ούτε η πρώτη φορά! ). Έτσι η Περιφ. Δ/νση με έγγραφό της στις 29/10/2014 ζήτησε διευκρινίσεις από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου. Το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου, εδέησε να απαντήσει στις 09/04/2015 (;), επιβεβαιώνοντας τo <<γράμμα>> της Υ.Α.

Δήλωσα στο Συμβούλιο ότι είναι προφανές το λάθος στην παραπάνω Υ.Α. και ότι επιπλέον είναι απαράδεκτη η γραφειοκρατική αντιμετώπιση του θέματος από το <<αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου>>. Δήλωσα ότι δεν θα ψηφίσω την εκ νέου απόρριψη της αιτήσεως. Ο Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου δήλωσαν ότι συμφωνούν μαζί μου, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί η ανωτέρω Υ.Α. και μάλιστα μετά το σχετικό διευκρινιστικό έγγραφο του Υπουργείου. Οπότε συμβιβαστικώς καταλήξαμε στην απόρριψη της αιτήσεως για τυπικούς λόγους, αλλά ομόφωνα καταθέσαμε την παρακάτω δήλωση στα πρακτικά ( η οποία θα σταλεί και στο Υπουργείο για περαιτέρω ενέργειες): η Υ.Α. αρ.πρωτ. 92984/Γ7/10-08-2012/ΥΠΑΙΠΘΑ η οποία καθορίζει τη διαδικασία επιλογής υπευθύνων Σ.Ε.Π. - ΚΕ.ΣΥ.Π., τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές τους, χρήζει επικαιροποιήσεως και διορθώσεως διότι είναι εσφαλμένη στα εξής σημεία… (αναφέρεται όλη η επιχειρηματολογία για το βαθμό Β).

Θέμα 4ο :

Μετά από αίτησή του, χορηγήθηκε άδεια άνευ αποδοχών (για ειδικούς λόγους) έως 30/06/15 σε συν. εκπ/κό της Β/θμιας Εκπ/σης Καβάλας.



ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ κινητό: 6937032925 και e-mail: xkousini@gmail.com
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ κινητό: 6944906871 και e-mail: sofiafil50@gmail.com
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ –
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: