Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Δευτέρα 16/1-Blue Monday : Η καταθλιπτική ημέρα ολόκληρου του χρόνουΓια πολλούς ψυχολόγους θεωρείται ως μιας από τις πιο επιβαρυμένες ημέρες του χρόνου . Όχι άδικα μιας και ο άσχημος καιρός σε συνδυασμό με την ψυχολογίας μας μετά την περίοδο των γιορτών, την έχουν αναδείξει ως τη νούμερο ένα καταθλιπτική ημέρα του χρόνου.

Εδώ και λίγα χρόνια η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου θεωρείται διεθνώς ως η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου. Την λεγόμενη «Blue Monday» ανακάλυψε ο ψυχολόγος dr. Cliff Arnall το 2005 καθώς έφτιαχνε μια εξίσωση για να ανακαλύψει τη χειρότερη ημέρα του χρόνου.

Ο ίδιος υποστήριξε πως την ημέρα αυτή οι άνθρωποι κατακλύζονται με τα περισσότερα αρνητικά και δυσάρεστα συναισθήματα από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.

Η εξίσωση αυτή περιλαμβάνει τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν αλλά και τη περίοδο των γιορτών η οποία πέρασε .

Η εξίσωση αυτή αν και έγινε αποδεκτή από μερίδα επιστημόνων ωστόσο οι περισσότεροι κατατάσσουν τη θεωρία αυτή στις «ψευδοεπιστήμες».

Υποστηρίζουν πως προέρχεται από το Μεσαίωνα όπου παραδοσιακά η συγκεκριμένη ημέρα θεωρούνταν ως ημέρα ξεκούρασης και χαλάρωσης των ατόμων που εργάζονται σε μονάδες υφασμάτων .

Ο χρόνος θα δείξει τελικά ποιος θα επαληθευτεί!

http://www.e-evros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: