Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ TΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΥΣΔΕ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΩΝ ΠΥΣΔΕ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗΣ

Σχετικά με την εγκύκλιο κενών-πλεονασμάτων του ΥΠΠΕΘ

και τις σχετικές συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί απαράδεκτη τακτική όσον αφορά τον καθορισμό των κενών-πλεονασμάτων για τις μεταθέσεις του επόμενου σχολικού έτους. Εξέδωσε τη σχετική εγκύκλιο στις 07/04, την ημέρα που τα σχολεία έκλειναν για τις διακοπές του Πάσχα. Για άλλη μια φορά το ΥΠΠΕΘ επιχειρεί με τον μανδύα του «έγκαιρου προγραμματισμού» των μεταθέσεων, να διαμορφώσει πλασματικά πλεονάσματα, να κλείσει τμήματα και να περικόψει ακόμα περισσότερο τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση-καταγγελία της επισημαίνει:

<<…Η εγκύκλιος απαιτεί από τις Διευθύνσεις να συγκεντρώσουν πίνακες Α συμπληρωμένους από τους Διευθυντές των κλειστών σχολείων. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποσταλούν οι  πίνακες Γ από τις ΔΔΕ μετά τη γνώμη των ΠΥΣΔΕ έως τις 13/4. Επιπροσθέτως, αναφέρουμε ότι στον πίνακα που καλούνται να συμπληρώσουν, δεν υπάρχει η στήλη «εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ.
Με την εγκύκλιο εγείρονται σοβαρά εργασιακά και θεσμικά ζητήματα καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραβιάζει εκ νέου εργασιακά δικαιώματα (υπενθυμίζουμε τα ασφυκτικά περιθώρια των εγκυκλίων του περασμένου Αυγούστου, όπου οι διευθυντές των σχολείων καλούνταν να συμπληρώσουν λειτουργικά κενά – πλεονάσματα πριν ανοίξουν τα σχολεία και συνεδριάσουν οι σύλλογοι).
Τέλος, πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι οι πίνακες αυτοί να συμπληρώνονται με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και όχι αποκλειστικά και μόνο από τον Διευθυντή του σχολείου….>>

Επίσης η ΟΛΜΕ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας και απαιτεί την απόσυρση της εγκυκλίου και την έκδοση νέας η οποία να ορίζει νέες προθεσμίες μετά το άνοιγμα των Σχολείων και σύμφωνα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας.
Ακόμη καλεί τους διευθυντές να μη συμπληρώσουν κανέναν πίνακα πριν το άνοιγμα των σχολείων και τους αιρετούς και τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή τη διαδικασία.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της συνολικότερης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ασκεί, επιχειρεί δια μέσου των υπηρεσιακών διαδικασιών να κατασκευάσει μια εικονική και επικοινωνιακή πραγματικότητα στα Σχολεία μας, ριζικά διαφορετική από την υφισταμένη. Οι συνομιλητές του ΟΟΣΑ και της <<τρόικας>> επιδιώκουν την έκδοση όσο γίνεται λιγότερων κενών και όσο γίνεται περισσότερων πλεονασμάτων, για να τροφοδοτήσουν την «κινητικότητα».

Δεν θα γίνουμε αρωγοί στα σχέδιά τους.
Δεν θα νομιμοποιήσουμε τις αντιεκπαιδευτικές τους πολιτικές.

Δηλώνουμε ότι δε θα συμμετάσχουμε σε συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ με θέμα τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων, μέχρι το άνοιγμα των Σχολείων, σύμφωνα και με την οδηγία-πρόσκληση της ΟΛΜΕ.

Καλούμε και τα υπόλοιπα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μη παραστούν στις συνεδριάσεις, ώστε να μην υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία για να συνεδριάσουν τα Συμβούλια.

Αλεξ/πολη, Δράμα, Κομοτηνή, Ν.Ορεστιάδα             12/04/2017

Τα αιρετά μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) των ΠΥΣΔΕ

Δράμας

Θεοδωρίδης Παύλος
Σισμανίδης Ιωάννης

Έβρου

Κουσινίδης Χάρης
Δεμερδεσλής Γεώργιος

Ροδόπης

Καρακολίδης Παναγιώτης
Δαπέργολας Νεκτάριος

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: