Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Δύο μεγάλες διακρίσεις για τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ορεστιάδας
Μαθητές της Γ Λυκείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Teachers4Europe που τελεί υπο την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέλαβαν έπειτα από αξιολόγηση την 2η θέση μεταξύ των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και μια από τις υψηλότερες θέσεις Πανελλαδικά. Το έργο τους έχει τον τίτλο Europe4ArtEurope United in Art. Οι μαθητές προσκλήθηκαν μεταξύ των σχολείων του Βορείου Έβρου να συμμετέχουν στην Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή με τίτλο «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε για τη Δική μας Ευρώπη», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 για τα 60 χρόνια του Erasmus+, και η επιβλέπουσα καθηγήτρια κα Παπαϊωάννου Βασιλική ΠΕ06 προσκλήθηκε να εκπροσωπήσει το 2ο ΓΕΛ Ορεστιάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Το eTwinning έργο Movies on the Move’  στο οποίο συμμετείχαν μαθητές της Β1 Τάξης του 2ου ΓΕΛ και στο οποίο συνεργάστηκαν με σχολεία της Αυστρίας και της Πολωνίας, διακρίθηκε αποσπώντας την 3η θέση στον εθνικό διαγωνισμό eTwinning της Αυστρίας για το σχολικό έτος 2016-17. Τα παιδιά πλέον προκρίθηκαν στη β’ φάση του διαγωνισμού Move2Learn, Learn2Move της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο- εμείς θα είμαστε πάντα πλάι τους, αρωγοί στις προσπάθειες και στα όνειρά τους.

Περισσότερα, στην ιστοσελίδα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του 2ου ΓΕΛ Ορεστιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: