Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Ζητούν τη συνυπηρέτηση των εκπαιδευτικών με τους στρατιωτικούς συζύγους τους

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο ψήφισης του νομοσχεδίου για τις Δομές Εκπαίδευσης, κατατέθηκε τροπολογία από τον βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Μπαλλή Συμεών και τον Βουλευτή Δράμας ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη Χρήστο που αφορούσε τη συνυπηρέτηση Στρατιωτικών-Εκπαιδευτικών.
Στην τροπολογία που κατατέθηκε ζητήθηκε οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων να αποσπώνται με αίτηση τους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας ή σε εκπαιδευτική μονάδα που απέχει 20 χιλιόμετρα από την στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί ο/η σύζυγος και για όσο υπηρετεί ο/η στρατιωτικός σύζυγος στη μονάδα αυτή.

Την τροπολογία στήριξαν και έκαναν δεκτή, οι Τομεάρχες Παιδείας της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.
Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναγνώρισε το πρόβλημα, ζήτησε να περάσει από νομική επεξεργασία και δεσμεύτηκε να κατέβει ως άρθρο σε νομοσχέδιο το αργότερο σε ένα μήνα.
Η τροπολογία που κατατέθηκε αποτελεί πάγιο αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Βόλου και της Ομοσπονδίας για την επίλυση ενός προβλήματος που ταλανίζει τις οικογένειες.
Οι οικογένειες των στρατιωτικών έχουν στραμμένο το «βλέμμα τους» στην δέσμευση του Υπουργού και αναμένουν την υλοποίηση της.

http://www.dictyo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: