Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ No 8/22-08-18 ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΡΓΟΥ!





Κουσινίδης Χάρης – Φιλιππίδου Σοφία


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ Κ.Ε.Σ.Υ. ΚΑΙ Κ.Ε.Α. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ Δ/ΝΣΕΩΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΕΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 8

Συνεδρίασε στις 22-08-2018 στην Κομοτηνή,
το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπ/κού Έργου, το οποίο συγκροτήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γ. Αγγελόπουλου, σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του ν. 4547/2018 /ΦΕΚ τ. Α 102/12-06-18. (Ολόκληρη η απόφαση συγκροτήσεως στο http://agonsysp.blogspot.com/2018/07/blog-post_6.html).
Α. Υποψήφιοι Συντονιστές Εκπ/κού Έργου των κλάδων εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως:

Παρόντα τα παρακάτω τακτικά και αναπληρωματικά μέλη

Α/Α
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1.
Κεραμάρης Παναγιώτης, Περιφ. Δ/ντής Εκπ/σεως Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης - Πρόεδρος
2.
Παπαδοπούλου Βασιλική, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,
3.
Κούλη Όλγα, μέλος Δ.Ε.Π. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
4.
Παπαθανασίου Γεώργιος, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σεως Ξάνθης
5.
Μαυρίδου Ερωφίλη, Δ/ντρια του 6ου Γ/σίου Καβάλας
6.
Κώστας Αθανάσιος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως
7.
Κουσινίδης Χαρίλαος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως
Γραμματέας του Συμβουλίου η κ. Μουσχάκη Γεθσημανή, διοικητική υπάλληλος κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού της Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ.

Μοναδικό θέμα της ημερησίας διατάξεως ήταν το παρακάτω:

Διενέργεια συνεντεύξεως υποψ. Συντον. Εκπ/κού Έργου κλάδων ΠΕ02 Φιλολόγων
και
Β. Υποψήφιοι Συντονιστές Εκπ/κού Έργου των κοινών κλάδων εκπ/κών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σεως ( ΠΕ05, 06, 07, 08, 11, 79, 86, 91 ) και των Συντονιστών Εκπ/κού Έργου Εκπ/σεως για την Αειφορία:

Παρόντα τα παρακάτω τακτικά και αναπληρωματικά μέλη

Α/Α
ΜΕΛΗ
1.
Κεραμάρης Παναγιώτης, Περιφ. Δ/ντής Εκπ/σεως Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης - Πρόεδρος
2.
Παπαδοπούλου Βασιλική, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,
3.
Κούλη Όλγα, μέλος Δ.Ε.Π. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
4.
Σαλπιγγίδης Ανδρέας, Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σεως Δράμας, αναπλ. μέλος, στη θέση του κ. Μπαντίκου Κων/νου, Δ/ντού Α/θμιας Εκπ/σεως Καβάλας, τακτικού μέλους
5.
Παπαθανασίου Γεώργιος, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σεως Ξάνθης
6.
Μπαρμπαγιάννη Ευγενία,  Δ/ντρια του 19ου Δ.Σ. Καβάλας, αναπλ. μέλος, στη θέση του συν. Μέλλιου Νικολάου, Δ/ντού του 11ου Δ.Σ. Ξάνθης, τακτικού μέλους
7.
Μαυρίδου Ερωφίλη, Δ/ντρια του 6ου Γ/σίου Καβάλας
8.
Αργυρίου Αλέξανδρος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σεως
9.
Μουμτσάκης Απόστολος, αναπληρωτής αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σεως, στη θέση του συν. Αποστόλου Αθανασίου, αιρετού εκπροσώπου εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σεως, τακτικού μέλους
10.
Κώστας Αθανάσιος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως
11.
Κουσινίδης Χαρίλαος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως
Γραμματέας του Συμβουλίου η κ. Μουσχάκη Γεθσημανή, διοικητική υπάλληλος κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού της Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ.

Μοναδικό θέμα της ημερησίας διατάξεως ήταν το παρακάτω:

Διενέργεια συνεντεύξεως υποψ. Συντον. Εκπ/κού Έργου των κοινών κλάδων εκπ/κών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σεως, ΠΕ86 Πληροφορικής και ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής:

Αναλυτικά και για τις δύο συνεδριάσεις:

Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων Συντονιστών Εκπ/κού Έργου, που είχε ξεκινήσει το πρωί της 08 Αυγούστου για την Β/θμια Εκπ/ση. Το πλήρες πρόγραμμα για όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων είχε ανακοινωθεί και θα το βρείτε στο http://agonsysp.blogspot.com/2018/08/blog-post_4.html.

Πριν την είσοδο του κάθε υποψηφίου παρουσιαζόταν ο φάκελος υποψηφιότητάς του. Στη σημερινή διαδικασία συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι σύμφωνα με το ανωτέρω πρόγραμμα, δηλαδή 5 συν. ΠΕ02, 1 συν. ΠΕ86 και 2 συν. ΠΕ11. Πρώτα συνεδρίασε το Συμβούλιο για τη Β/θμια Εκπ/ση και κατόπιν το Συμβούλιο για τους κοινούς κλάδους εκπ/κών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σεως.

Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία των συνεντεύξεων και στα δύο Συμβούλια, συνεδρίασαν εξ αρχής και τα δύο παραπάνω όργανα ξεχωριστά, για την αποσφράγιση των φακέλων που περιείχαν τα φύλλα αξιολογήσεως των συν. Υποψ. Συντονιστών Εκπ/κού Έργου, την καταχώρηση της αναλυτικής βαθμολογίας για κάθε υποψήφιο και την εξαγωγή του Μ.Ο. μορίων από τη διαδικασία των συνεντεύξεων, για κάθε υποψήφιο. Πρώτα συνεδρίασε το Συμβούλιο για τους κοινούς κλάδους εκπ/κών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σεως. και κατόπιν το Συμβούλιο για τη Β/θμια Εκπ/ση.

Και στις δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις τηρήθηκε η παρακάτω διαδικασία:

Οι φάκελοι που περιείχαν τα φύλλα αξιολογήσεως των συν. Υποψ. Συντονιστών Εκπ/κού Έργου κατά τη διαδικασία των συνεντεύξεων αφού ελέγχθηκαν πρώτα, ανοίχθηκαν ενώπιον όλων των μελών του Συμβουλίου και καταχωρίστηκαν αναλυτικά οι βαθμολογίες για κάθε υποψήφιο, από κάθε βαθμολογητή. Στο τέλος έγινε επανέλεγχος των αναλυτικών βαθμολογιών. Κατόπιν καταρτίστηκε ο τελικός ενιαίος αξιολογικός πίνακας, για κάθε κατηγορία υποψηφίων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, Υ.Α. Φ.351.1/5/102172/Ε3/20-06-2018/τ. Β Αρ. Φ. 2367/ άρθρο 11/:

Κύρωση Τελικών Ενιαίων Αξιολογικών Πινάκων
1. Εντός πέντε (5) ημερών από την κατάρτισή τους οι
τελικοί πίνακες επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού
Έργου υποβάλλονται από τον πρόεδρο του συμβουλίου
στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για
την κύρωσή τους, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου
21 του ν. 4547/2018.
2. Οι ανωτέρω πίνακες, ύστερα από την κύρωση τους
αναρτώνται αυθημερόν στην ιστοσελίδα του Υπουρ-
γείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και
της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, για
ενημέρωση των υποψηφίων.

Όσον αφορά τη δική μας στάση στη διαδικασία αυτή, δημοσιοποιήσαμε στις 07/08 τη δήλωσή μας με την οποία ενημερώσαμε την εκπ/κή κοινότητα ότι δεν θα βαθμολογήσουμε - αξιολογήσουμε τους υποψηφίους Συντονιστές Εκπ/κού Έργου. Διαβάστε την ανακοίνωσή μας αυτή στο http://agonsysp.blogspot.com/2018/08/blog-post_76.html. Την παραπάνω δήλωσή μας παρουσιάσαμε και ενώπιον των μελών των Συμβουλίων. Συνεπώς απείχαμε μόνο από τη διαδικασία βαθμολογήσεως - αξιολογήσεως των υποψηφίων Συντονιστών Εκπ/κού Έργου βάζοντας παύλα (–). Η συμμετοχή μας στην όλη διαδικασία είχε να κάνει μόνο με τον έλεγχο, τη διαφάνεια, την τήρηση της νομιμότητας καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των υποψηφίων.

Ζητήσαμε από τα Συμβούλια, για άλλη μία φορά, να ανακοινωθούν οι αναλυτικές βαθμολογίες όλων των υποψηφίων με το πέρας των διαδικασιών. Δυστυχώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά μας. Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όπως προκύπτει από τους τελικούς αξιολογικούς πίνακες οι οποίοι θα ανακοινωθούν από την ΠΔΕ ΑΜΘ, η κατάταξη των συν. υποψηφίων Συντονιστών Εκπ/κού Έργου μετά και τη διαδικασία των συνεντεύξεων, παρέμεινε ως είχε, σύμφωνα με τους πίνακες της τελικής μοριοδοτήσεως, των αντικειμενικών προσόντων όλων των υποψηφίων. Μπορείτε να αναγνώσετε τους πίνακες αυτούς στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ No 4/02-08-18 ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΡΓΟΥ http://agonsysp.blogspot.com/2018/08/no-402-08-18.html

Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς


ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) κινητό: 6937032925 και e-mail: xkousini@gmail.com
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ κινητό: 6944906871 και e-mail: sofiafil50@gmail.com
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: